Arap: “Örnek tesislerin artmasını arzu ediyoruz.”

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin ARAP İlimizde Örnek Bir Süt Sığırı Yetiştiriciliği İşletmesinde İncelemelerde Bulundu.
            İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin ARAP süt sığırı yetiştiriciliği işletmesinin çalışmalarını yerinde inceledi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl  Müdürü Hüseyin ARAP;
           "İlimizde örnek olarak gösterilecek bu tip işletmelerin sayısının artmasını arzu etmekteyiz. Ancak bu şekilde entegre işletmelerin kurulması ile Ülkemiz ve İlimiz hayvancılığı gelişerek damızlık niteliği yüksek hayvan varlığına sahip olunacaktır. İlimiz tarımı içerisinde hayvancılık önemli bir yer tutmaktadır. Hayvancılığın hayvansal üretime katkısı öncelikle süt ve et üretimidir. İlimizdeki hayvancılık sektörünü başta AB ülkeleri olmak üzere diğer ülkelerle rekabet edebilir bir hale getirmek zorundayız. Bu nedenle sektöre rekabet gücü kazandıracak uygulamara yani modernizasyonlara gitmemiz gerekmektedir. Mevcut yapımızı hızla daha fazla üretim ve daha yüksek bir yapıya dönüştürmeliyiz.
            Çiftlikten sofraya gıda güvenliğindeki en kritik basamak olan damızlık sığır işletmesini ziyaret ettik ve hayvanların sağlıklı olduğunu gördük. Ancak sağlıklı hayvanlardan sağlıklı süt ve et üretilir. Bu şekilde sağlığın ve hijyenin ön plana çıktığı işletmelere her zaman ihtiyacımız var.
            İl Müdürümüz İlimiz hayvancılığına katkıda bulunan işletme sahibini tebrik ederek, İl Müdürlüğümüzce bu tür işletmelerimize her türlü teknik bilgi ve destek sağlanmaktadır ve sağlanmaya devam edilecektir" dedi.
 
 
 

 
 
 
Editör: Haber Merkezi