Araç plakası, kaybolan veya çalınanlar uyarıldı

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, yazılı basın açıklamasında:
“Ülkemizde araç sahipleri araç plakalarının kaybolması veya çalınması durumunda kolluk kuvvetlerine müracaat etmekte ve bu işlem sonucunda bu plakalar ülke genelinde aramaya alınmakta ve PTS (Plaka Tanıma Sistemi)'ne veri girişi yapılarak herhangi bir PTS den geçiş yapması durumunda sistem alarm üretmekte ve bu araçlar kolluk kuvvetleri tarafından durdurularak araçlar üzerinde detaylı bir inceleme yapılmaktadır. Durdurulan bu araçların büyük bir çoğunluğu aracın gerçek sahibi olması nedeniyle de vatandaşlarımız zaman kaybına uğramaktadırlar.
Vatandaşlarımızın bu mağduriyetinin giderilmesi amacıyla 13/04/2016 tarihinde Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 43. ve 44. maddelerinde yapılan değişiklik ile plakalarının kaybolduğu veya çalındığı yönünde daha önceden müracaatı bulunan araç sahiplerine plakalarını yeni bir plaka ile değiştirmeleri zorunlu hale getirilmiştir.
İl Emniyet Müdürlüğü olarak sistemde plakası kayıp veya çalıntı olarak kayıtlı bulunan araç sahiplerine gerekli tebligatlar ve bilgilendirmeler yapılmaya başlanmış olup, bu durumda olan araç sürücülerinin nüfusa kayıtlı olduğu yer Trafik Tescil birimine müracaat etmeleri gerekmektedir.”dedi.
 
Editör: Haber Merkezi