"Apameia Antik Kenti'ndeki çalışmalar neden yıllardır tamamlanamadı"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Dinar İlçesi'nde bulunan "Apameia Antik Kenti"nin tümüyle gün yüzüne çıkarılmadığını söyledi. Köksal, yıllardır tamamlanamayan kazı çalışmalarının nedenini Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

EFES'TEN SONRA ANADOLU'NUN İKİNCİ ANTİK KENTİ

Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi'nde bulunan "Apameia Antik Kenti"nin en önemli yapılarından olan antik tiyatronun kazılarına 1986-1989 yıllarında başlandığı halde hala antik tiyatronun tümüyle gün yüzüne çıkarılamadığının önemle altını çizen Milletvekili Köksal, "Apameia Antik Kenti Efes’ten sonra Anadolu’nun 2. Antik kentidir. Yaklaşık 8 bin kişilik bu antik tiyatro gün yüzüne çıkarıldığında bölge turizmine büyük katkı sağlayacağı aşikardır. Hatta Dinar'da her yıl düzenlenen Uluslararası Marsyas Sanat ve Müzik Festivalinin bile bu antik tiyatroda gerçekleştirebileceği düşünüldüğünde, bölgenin turizm gelirleri açısından çok önemlidir. Niçin bu kadar önemli bir yer hala gün yüzüne çıkarılamamıştır" dedi.

TİYATRO TURİZME KAZANDIRILACAK MI?

Milletvekili Köksal, Bakan Kurtulmuş'un cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

"Yıllardır kazı çalışmalarının tamamlanmamasının nedeni veya nedenleri nelerdir? Kazı çalışmaları ne zaman tamamlanacak ve bu önemli tiyatro turizme kazandırılacak mıdır? Afyonkarahisar İli İscehisar İlçesi'ne bağlı Alanyurt Köyü'nde Bakanlığınızca bugüne kadar bir kazı çalışması yapılmış mıdır? Özellikle köyün arkeolojik yerleşme yeri olarak tespit edildiği de göz önüne alındığında bugüne kadar yeraltındaki yapıtların ve eserlerin tespit edilerek gün yüzüne çıkarılmayışının nedeni nedir? Bakanlığınıza bu konuda birçok dilekçe ulaşmasına rağmen niçin hiçbir işlem yapılmamıştır?"

SALOFALK VE SALAZOPYRİN İLAÇLARI NEDEN ECZANELERDE BULUNMUYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a ise ülseratif kolit hastalarının kullandığı salofalk, salazopyrin ilaçlarının yaklaşık 6-7 aydır eczanelerde bulunmama nedenini sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına verdiği bir diğer soru önergesinde ise Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a ülseratif kolit hastalarının kullandığı ilaçları eczanelerde bulamamalarının nedenini sordu.

İLAÇ SIKINTISI NİÇİN AYLARDIR ÇÖZÜM BULMUYOR?

Milletvekili Köksal soru önergesinde şu soruları yöneltti:

"Ülkemizde ülseratif kolit hastalarının kullandığı salofalk, salazopyrin ilaçları yaklaşık 6-7 aydır eczanelerde bulunamıyor. Bunun nedeni nedir? Bu ilaçları sürekli kullanmak zorunda olan hastalar açısından yaşanılan bu ilaç sıkıntısının hayati tehlike doğurabileceği de düşünüldüğünde bu sıkıntıyı gidermek adına Bakanlığınızca yaptığınız bir çalışma var mıdır? İnsan sağlığının her şeyin önünde tutulması gerekirken Bakanlığınızca insan sağlığını tehlikeye sokan ilaç sıkıntısına niçin aylardır çözüm bulunamamıştır?"

Editör: Haber Merkezi