Ankara'daki Afyonkarahisarlılar iftar sofralarında buluştu

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Ramazan ayının son günlerinde düzenledikleri iftar programıyla başkentteki hemşehrilerini bir kez daha bir araya getirdi.

BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

Yemekten sonra konuşan dernek genel başkanı Mehmet Ali Özerkan "Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği olarak 2016 yılı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde almış olduğumuz mülkiyeti derneğimize ait olan bu yerimizde ilk kez bir iftar programı gerçekleştiriyoruz. Bizler Ankara'da Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği olarak birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde bütün hemşerilerimizin kardeşlik duygusunun pekişmesine, bir taraftan katkı verirken, bir taraftan Ankara'da okumaya gelen gençlerimize, bir diğer taraftan Ankara'ya sağlık sorunları nedeniyle gelen hemşerilerimize bir yuva olmaya, bir yurt olmaya çalışıyoruz. Bunun için kendimizi mutlu addediyoruz. Bunlar dışında birçok etkinliğimizi bildiğiniz gibi Afyonkarahisar'a da taşıdık. Mehmet Şükrü Koçoğlu milli mücadele kahramanlarımızdan 1876 - 1950 yılları arasında yaşamış Atatürk'ün silah arkadaşlarından olan değerli bir isimdir. Afyonkarahisar'a giderek anma programı yaptık, çok büyük sansasyon oldu. Sahiplendiğimiz için kendimi mutlu hissediyorum. Katılan tüm hemşerilerimize, Afyon'dan iştirak eden, Ankara'dan ve diğer illerden katılan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. En büyük Afyonkarahisarlı Ali Çetinkaya'nın geçtiğimiz günlerde anma törenini yaptık. Yıllardır yapılamayan bir programdı. Son dönemde bunun da temelini atmış olduk. Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin sahip çıkması gerektiğine inanıyorum. Afyonlu olup da sahip çıkmayanları buradan kınıyorum. En büyük Afyonkarahisarlı olan Ali Çetinkaya'ya hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz İsmail Şükrü Çelikalay 1875 - 1950 yılları arasında yaşamış Hacı Bayram Cami'inde bir Cuma namazı hutbesi sonrası 150 tane atlı, 600 tane yaya milis kuvveti oluşturarak Uşak'ta Atatürk'e yardım eden, düşmanı oyalayan ve tarihe geçen bir büyüğümüzdür. Nasip olursa Afyon'da bu değerli din adamımızın da anma gününü gerçekleştireceğiz. Henüz tarihimiz netleşmedi." diye konuştu.

"AİLE ORTAMI OLMASINI İSTEDİK"

İftar etkinliğimizi başka bir yerde de yapabilirdik diyen Özerkan, "Ancak bir taraftan dernek genel merkezimize katılımları çoğaltmak, ilgiyi alakayı artırmak, bir taraftan da aile ortamı olmasını istedik. 2016 yılının 8 Mart'ında burayı aldığımızda bütün hemşerilerimiz destek verdi. Ancak içlerinden bir tanesi vardı ki adeta bu desteklerde lokomotifimiz oldu. Bu kardeşimiz Emirdağlı Ali Kılıç. Kendisine bütün hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Dernek olarak bu yerimizi aldıktan sonra, adı burs olmasa da gençlerimize gereken desteği ve katkıyı veriyorduk. Bugün içimizde bize burs vermek isteyen ağabeylerimiz, kardeşlerimiz var. Biz bu isimlere gençlerimiz adına teşekkür ediyoruz. Hepimiz gençlerimizin bugün hangi durumlarda olduğunu biliyoruz. İnanın derneğimize o kadar çok burs için başvuru var ki. Bugün ülkemizde gençlerimizin ne kadar zor koşullarda eğitim hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarının bilincindeyiz. Asgari ücretle çocuklu bir ailenin geçinebilmesinin mümkün olmadığının farkındayız. Biz böyle ailelerin eğitim gören çocuklarına destek olmak istiyoruz. Siyaset yapmayacağız, siyasetin her zaman dışında kalacağız. Ancak bizi de birleştirecek bazı etkenlere ihtiyacımız var. Bir arada olalım ki, gençlerimize de kol kanat gerebilelim. Bu uğurda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Vereceğiniz destekler ülkemizin ve memleketimizin geleceği olan gençlerimiz için kullanılacaktır." ifadelerinde bulundu.

İFTARDA AFYONKARAHİSARLI VEKİLLER DE KONUŞTU

Afyonkarahisar eski milletvekili Kemalettin Yılmaz, "Bizleri bu akşam bu sıcak ve güzel ortamda bir araya getiren başkanıma ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi karşılıklı saygıda, sevgide ve hoşgörüde sürdürmemiz gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Afyonkarahisar eski milletvekili Halil Ürün, "Ramazan-ı Şerif'in hayırlı olmasını diliyorum. İftar için yönetime ve başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Her kim katkı verdiyse Allah hayırlarını kabul etsin. Birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Rabbim nice ramazanlara ve bayramlara eriştirsin. Saygıyla, sevgiyle bu dünyada yaşayarak ömrümüzü bitirelim." dedi.

Afyonkarahisar eski milletvekili Müjdat Kayayerli, "Ramazan ayında birlikte olmaktan onur duyduğumu, şeref duyduğumu ifade etmek istiyorum. Önümüzde bir Ramazan Bayramı ve İstanbul seçimi var. Bizlerin mutlaka mazlumun ve haksızlığa uğrayanların yanında olmamız gerektiğini düşünüyorum. Sadece şunu söylemek istiyorum: Bu mübarek ayda ne yapabiliriz diye düşündüm. Sizler adına Kırım'daki müslüman Türk kardeşlerimize Diyanet Vakfı'ndan aldığımız 3 bin 500 Kur'an-ı Kerim'i ve Kastamonu rektörlüğünden aldığımız 1000 kadar Kur'an-ı Kerim'i gönderdiğimizi ifade etmek istiyorum." dedi.

Emirdağlı değerli hemşehrimiz Ali Kılıç da; "Burada bulunmaktan mutluyuz. Her ne kadar küçük de olsa en azından kendimize ait bir yerimiz var. Biz hemşehri olarak elimizde olan imkanları kullanmaya çalıştık. Her zaman da destek olmaya hazırız. Hepinizin mübarek bayramını şimdiden kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

"DERNEĞİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu da yaptığı konuşmada; "Bu yemek öncesi Litvanya'dan yurda döndük. Bir ziyarette bulunmuştuk. Orada 6 Afyonkarahisarlı hemşehrimiz vardı. Uluslararası bir etkinlikte 6 Afyonkarahisarlı vatandaşımız ile birlikte memleketimizin sanatını, kültürünü orada tanıttık. Keçe sanatımızı, ebru sanatımızı ortaya koyduk. Bu derneği 1975 yılında Ankara'daki Afyonkarahisarlıların gerçekten bir dayanışma içerisinde olması gerektiğini düşünerek kurduk. Tüzüğümüzün amir hükmü de budur. Ne var ki bu dayanışmayı gönlümüze göre gerçekleştiremedik. Hatta o hale düştük ki bırakın dayanışmayı, destek verecek hemşerilerimizi bulamadık ve koca binamızı sattılar. 6-7 katlı kocaman bir binamız vardı. Afyonkarahisar'dan gelen imkanı olmayan hemşerilerimizin orada konaklamalarını sağlardık, hastaneye gidenlere yol gösterirdik. O bina elimizden gittikten sonra şu anki dernek genel başkanımız Mehmet Ali Özerkan'ın büyük çabalarıyla bu yeri satın aldık. Ancak bu yeterli değil. Şu anda görüyorum ki dernek genel merkezimiz çok da büyük değil. Yani ben şahsen Afyonkarahisarımıza yakıştıramıyorum. Neden başka vilayetlerin derneklerinin daha geniş mekanları var da bizim yok? Bizim yok, çünkü biz siyaseten destek alamıyoruz. Kimse yanlış anlamasın A partisi, B partisi olarak söylemiyorum. Biz Afyonlular evine de kim gelirse gelsin, siyasi şapkalarımızı bir yere asar öyle girerdik, kesinlikle siyaset konuşmazdık. Çünkü konumuz Afyonkarahisar. Afyonkarahisarlılara neler yapabiliriz bunları konuşurduk. Dernek başkanımızın iyi bir kadrosu var. Mehmet Ali Özerkan çok güzel işler yapıyor, daha da güzel işler yapacak ancak desteğe ihtiyacı var. Burs verelim istiyoruz ama burstan önce daha geniş bir mekana kavuşmamız için herkes elini taşın altına koymalıdır. Afyonkarahisar için birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. 1975 yılında kurduğumuz bu dernek vasıtasıyla dayanışmayı, birlik ve beraberliği sağlamaya talip olduk. Ancak sizlerin de destek sağlaması gerekiyor. Bu şekilde daha iyi bir gelişim sağlarız. Sevgili Mehmet Ali'ye destek vermek durumundayız. Afyonkarahisar'a yakışanı yapmalıyız." ifadelerinde bulundu.

Dernek Genel Saymanı İbrahim Aydoğdu da yapmış olduğu konuşmada, "Dernek genel merkezimizde ilkini, toplamda 12. sini düzenlediğimiz geleneksel iftar yemeğimize katılımınızdan dolayı çok memnun olduk. Bundan sonraki etkinliklerimizde de tüm hemşehrilerimizi yanımızda görmek istiyoruz. Birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde daha güçlü olacağımıza inanıyorum. Aslolan Afyonkarahisar diyoruz. Bu duygularla hepinize çok teşekkür ediyor, mübarek bayramızını en içten duygularımla kutluyorum." dedi.

Dernek Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, iftar programı sonunda yaptığı konuşmada katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ederek, "Bu kutsal günlerin Afyonkarahisarımız'a, ülkemize ve tüm islam alemine hayırlar getirmesini diliyor, bu mübarek günleri taçlandıran Ramazan bayramınızı da şimdiden en kalbi duygularımla kutluyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmalardan sonra Afyonkarahisarlı misafirlerin sohbetlerinin ardından iftar programı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi