Ankara'daki Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği'nden üniversiteli gençlere burs imkanı

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren başlamak üzere Ankara'da üniversite eğitimi görecek Afyonkarahisarlı gençlerimize burs vermeye başlayacak.

Konuyla ilgili olarak dernek genel saymanı İbrahim Aydoğdu basına yaptığı yazılı açıklamada "1975 yılında Ankara'da yaşayan birkaç Afyonkarahisarlı arkadaşın bir araya gelerek, birlik beraberlik ve dayanışma adına kurdukları derneğimizin bugünlere gelmesinde emeği olanlara minnettarız. Hayatta olanlara sağlık, sıhhat, afiyetler dilerken, rahmeti rahmana kavuşanlara Allah'tan rahmetler diliyor, yattıkları yer nur, mekanları cennet olsun diyoruz.

Bugün içinde yaşadığımız dünyada hayat şartlarının ağırlığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Hayat koşulları içerisinde eğitim ve öğretime yapılan harcama giderleri maalesef her geçen gün artmakta ve aileleri çok zor durumlarda bırakmaktadır. Bu da bizlere "gençlerimize nasıl daha çok imkan sağlayabiliriz?" noktasında bazı sorumluluklar yüklemektedir." dedi.

İbrahim Aydoğdu daha sonra "Bizler Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği olarak gerek hayırsever hemşehrilerimizin desteği ile gerek kendi katkılarımızla yıllardır düşündüğümüz gençlerimize bir nebze de olsa destek olabilme adına önümüzdeki eğitim öğretim döneminden başlamak üzere burs vermeye başlayacağız. Bununla ilgili çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu konuda Ankara'da üniversite eğitimi görecek gençlerimizin burs müracaatlarını dernek genel merkezimizde 15 Eylül - 10 Ekim 2019 tarihleri arasında alacağız.

Burs veren her kurumda olduğu gibi bizim de öğrencilerimizin kazandığı okul, başarı durumu, ailesinin gelir düzeyi ve okuyan çocuk sayısıyla ilgili araştırmalarımızın olacağını bilmelerini istiyoruz.

Bununla birlikte bursiyerlerimizin sayısının artması noktasında da hayırsever hemşehrilerimizin desteğine ve katkısına ihtiyacımızın olduğunu bilmelerini ve sağlayacakları katkının her kuruşunun hesabını en ince ayrıntısına kadar sorabileceklerinin bilinmesini isteriz." diyerek sözlerini tamamladı.

İletişim ve Müracaat Bilgileri:

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği

Ataç 1 Sokak No: 29/16 Kızılay / ANKARA

İbrahim AYDOĞDU

Genel Sayman

0532 798 75 03

Editör: Haber Merkezi