Ankara'da Dünya Kadınlar günü paneli

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği tarafından 11 Mart 2018 Pazar günü dernek genel merkezinde düzenlenecek olan uluslararası Dünya Kadınlar Günü Paneli'ne Ankara'da yaşayan tüm Afyonkarahisarlı hanımlar davet edildi.

Geçtiğimiz yıl da aynı tarihlerde gerçekleştirilen ve birçok yabancı panelistin katıldığı etkinliğin düzenleme kurulu tarafından bu sene çok daha görkemli geçeceği bildirildi. Bu sene etkinliğin şeref misafiri olan panelistlerle ilgili bilgi veren Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan değişik ülkelerdeki hanımlarla bizim ülkemizdeki hanımların içinde bulundukları durumu mukayese edebilme adına bu panelin uluslararası düzeyde olmasına özen gösterdiklerini dile getirdi.

KADINA VERİLEN DEĞER YILDA BİR GÜN KUTLAMA İLE GEÇİŞTİRİLEMEZ

Özerkan yaptığı açıklamada "Yerli ve yabancı panilistlerimizin bu etkinliğimize çok büyük değer katacağını düşünüyorum. Daha fazla yabancı konuşmacının olması bizlerin kadınlarımıza gereken değeri vermemiz açısından çok büyük önem arz etmektedir." Kadına verilen değerin yılda bir günlük kutlama ile geçiştirilemeyeceğine de değinen Özerkan, aslında tüm kadınlarımıza gereken değerin verilmesi ve tüm kadınlarımızın senenin bir günü değil her gününün Dünya Kadınlar Günü tadında geçmesine tüm insanların özen göstermesi gerektiğine vurgu yaparak, "Hiç olmazsa bundan sonra tüm kadınlarımızın fazlasıyla hakettikleri saygıyı, sevgiyi ve desteği görmeleri gerektiğine inanıyor ve bu konuda bizler her zaman üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz." dedi.

Mehmet Ali Özerkan, kadına verilen değerin çok daha fazla olması gerektiğine vurgu yaparak "Kadına art niyetle kalkan tüm eller kırılmalıdır. Ülkemizde kadına verilen değerin gün geçtikçe artması gerekirken sanki günümüzde gittikçe azalan bir yapıya dönüştüğünü ve her gün ne yazık ki kadınlarımızla ilgili bir kaç acı haberle ülkemizin çalkalandığını görüyoruz. Bunu da 2018 Türkiyesi'nde maalesef üzüntüyle seyrediyoruz. Bununla ilgili kanunlarımızın yetersizliğinden yakınıyoruz. Kanun yapıcıların bu konuya çok daha fazla eğilmelerini bekliyoruz" dedi. Konuyla ilgili ülkemizi yönetenlerin alacakları en sert tedbirleri sonuna kadar destekleyeceklerini ve kendilerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını dile getiren Dernek Genel Başkanı "Ülkemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün başta yüreği alev alev yanan şehit ve gazi analarımız olmak üzere tüm analarımıza, eşlerimize, kadınlarımıza ve hanım kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi