Anadolu Vakfı ‘Değerli öğretmenim’ projesi ile Afyon’da

Anadolu Vakfı,öğretmenlerin başarılı birer sosyal girişimci olabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerin artırılması hedefiyle başlattığı ‘Değerli Öğretmenim’ projesi kapsamında Afyon’da öğretmenlerle buluştu. Öğretmenlerin büyük ilgisiyle düzenlenen eğitimlerde, iki gün boyuncaÖğrenci Koçluğu ve Yetenek Yönetimi alanında bilgiler aktarıldı.

Öğretmenlerin başarılı birer sosyal girişimci olabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerin artırılmasının hedeflendiği ‘Değerli Öğretmenim’ projesi Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenlerle buluşmaya devam ediyor.Anadolu Vakfı’nın, öğretmenlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiğiproje kapsamında;18-19 Mart tarihlerinde, Afyon’da Öğrenci Koçluğu ve Yetenek Yönetimi başlıkları altındadüzenlenen eğitimlere öğretmenler büyük ilgi gösterdi.

46 ilde 60 binin üzerinde öğretmene ulaştı

Değerli Öğretmenimkapsamındaöğretmenve yöneticilerin; bir problemden veya bir ihtiyaçtan yola çıkarak projeler geliştiren, sürdüren ve sosyal dönüşümü sağlayan yetkinlikleri ile toplumsal ve sosyal ihtiyaca yönelik sürdürülebilir sistemler kurabilme becerilerinin geliştirilmesine yönelik seminer ve eğitimler hayata geçiriliyor.‘Sosyal Girişimcilik’ konusunda öncü olan Değerli Öğretmenim projesi İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde yürütülüyor. Bugüne kadar 46 ilde 60 binin üzerinde öğretmene ulaşan projekapsamında, 3 binin üzerinde proje başvurusu alındı. Toplumun sorunlarına yenilikçi ve uygulanabilir çözümler getirmeyi teşvik etmek amacıyla ‘Sosyal Girişimcilik Proje Yarışmaları’nın düzenlendiği projede bugüne kadar gerçekleştirilen 8 yarışma ile 200’ün üzerinde ödül verildi.

Editör: Haber Merkezi