Amerikalılar Besicileri Bilgilendirdi
Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) ve EGE VET iş birliği ile Anemon Otelde düzenlenen bilgilendirme toplantısında Amerikalı Uzmanlar Afyonkarahisarlı Hayvan yetiştiricilerine çeşitli bilgiler verdi.
Toplantıya ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, Ege Veterinerlik, Hayvancılık, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (EGE VET) Genel Müdürü Tahir S. Yavuz, Afyonkarahisar Kırmızı Et Üreticileri birliği Başkanı Ahmet Alp, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl müdürü Hüseyin Arap ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Toplantıya eğitimci olarak ise Amerikalı Don Trimmer, Prof. Dr. John B. Hall ve Nisa Gollicheo katıldı.
 
Toplantıda açılış konuşmasını yapan (EGE VET) Genel Müdürü Tahir S. Yavuz,"Biz EGE VET olarak Amerikalı ortağımız World-Wide Sires Şirketiyle bir işbirliği yaparak bir proje ortaya koyduk. Bu proje kapsamında Türkiye de toplantılar ve Amerika seyahatleri vardı.
 
Türkiye’deki 6. Toplantımızı burada gerçekleştiriyoruz. Bu toplantıyı burada organize eden ve bize bu teklifi getiren ATB Başkanımız Mehmet Mühsürler’e çok teşekkür ediyorum’’ dedi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Hüseyin Arap ise Hükümetin hayvan yetiştiriciliğine verdiği desteğe vurgu yaparak şunları söyledi;
 
"Öncelikle bu organizasyonu gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum. Malumunuz hayvansal gıda değince ilk akla gelen kırmızı et oluyor. Et insanoğlu için her zaman vazgeçilmez olmuştur. Bu üretimi arttırmak için yenilikleri ve gelişmeleri takip etmemiz gerekli. Şu konuyu inkar etmemek gerekir. Bakın 2002 yılında Afyon ilinde bir milyon 259 bin TL, 2011 yılında ise Afyon’da verilen destek, 41 milyon 270 bin TL. bu verilen desteğin yaklaşık 40 kat arttığını gösteriyor. Ama yeterli mi değil. Şimdi bakanlığımız yaptığı yeni bir tedbir canlı hayvan ve karkas eti ithalatında bir vergi artışı yapıldı. Bana göre bu gerekli bir şeydi. Bir dönem ihtiyaç vardı vergiler indirildi. Bu gün ise yerli üreticiyi korumak amacıyla böyle bir karar alındı" diye konuştu.
 
Eğitimcilere plaket sunumuyla başlayan toplantı slayt gösterisi, sunumlar ve soru-cevap şeklinde devam etti.
Editör: Haber Merkezi