AMBALAJ ATIKLARI TARİHİ MEKÂNDA HAYAT BULDU
Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Kadınlar İleriyi Düşünüyor, Geri Dönüştürüyor" projesi kapsamında oluşturulan Geri Dönüşüm Sergisi beğeniye sunuldu. Tarihi Taş Medrese'de düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirilen sergide kursiyer bayanlar, değerlendirdikleri ambalaj atıklarının sergide buluşturdu.
Çevreye saygı bilinciyle, doğal kaynak tüketimini en aza indirgeyerek, atık malzemeleri yeniden kullanıma kazandıran bayanlar, oluşturdukları birbirinden farklı ürünlerle büyük taktir kazandı. Ambalaj atıkları geri kazanımı konusuna farklı bir bakış açısı kazandıran kursiyer hanımlar, Afyonkarahisar halkına geri kazanımın önemi duyurdular.
BİRLİĞİN ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Serginin açılış konuşmasını Çevre Hizmetleri Birlik Müdürü Mehmet Durak yaptı. Birliğin çalışmaları hakkında bilgiler veren Mehmet Durak, "Çevre Hizmetleri Birliği olarak çevrenin korunması hususunda bertaraf tesislerimizde geri kazanım ambalaj atıklarının toplanması, tıbbi atıkların sterilizasyonu ve metan gazından Elektrik Üretim Tesisi sayesinde ilimize çok önemli katma değer sağladığımızı düşünüyoruz. Bu proje sayesinde dezavantajlı bayanlarımızın el becerilerini geliştirmek için atölye de çok güzel ürünlerin yapılması sağlanmıştır. Bu tür sosyal projelerin uygulanması kentimizde yaşayan bireylerin ortak ürünler üretmesine vesile oluyor. Proje sayesinde bayanlarımız ve öğrencilerimizin geri dönüşümün ne kadar önemli olduğunu gördüler. Projemize destek olan başta Birlik Başkanımız Burhanettin Çoban olmak üzere Zafer Kalkınma Ajansı'na, proje ortaklarımıza ve tüm kursiyerlerimize teşekkür ederiz" dedi.
"ÇÖP DİYE ATTIKLARIMIZ GERÇEKTE ÇOK DEĞERLİŞMİŞ"
Projenin önemine dikkat çeken kursiyerlerden Ayşe Demirel ise bu projede etkili iletişim yöntemleri, ev ekonomisi ve çevre konusunda birçok eğitimler alarak sosyal yaşantılarına büyük katkılar sağlandığına dikkat çekti. Geri dönüşüm atölyesi açılmadan önce İstanbul ve Bursa gibi illerdeki atölyeleri ve illerin tarihi mekanlarını görme imkanına sahip olduklarını dile getiren Ayşe Demirel daha önceden çöp diye attıkları gerçekte ne kadar değerli olduğunu gördüklerini söyledi.
"AFYON BELEDİYESİ ÇOK GÜZEL PROJELER HAZIRLIYOR"
Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz ise sosyal kalkınmayı hedefleyen "Kadınlar İleriyi Düşünüyor, Geri Dönüştürüyor" isimli projenin çevre bilincini geliştirmede öncü rol üstlendiğini belirtti. Halka en yakın hizmet kuruluşları olan Belediyelerin çok büyük hizmetlere imza attığını kaydeden Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, bu noktada Afyonkarahisar Belediyesi'nin ve Birliklerin çok güzel alt yapı projeleri hazırladıklarını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Ülkemizde birlikte iş yapma olgusunun oluştuğunu belirten Vali Yardımcısı Muhiddin Varol ise, bunun en güzel örneğinin bu projede hayata geçtiğini vurguladı. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Kadınlar İleriyi Düşünüyor, Geri Dönüştürüyor" projesi kapsamında oluşturulan Geri Dönüşüm Sergisi'nin çevre bilincinin artması konusunda büyük önem taşıdığını kaydeden Vali Yardımcısı Varol, projenin hayata geçmesinde emeği geçenleri tebrik etti. Projeye destek verenlere Çevre Hizmetleri Birliği tarafından plaketleri takdim edilmesinin ardından serginin açılışına geçildi. El emeği, göz nuru birbirinden güzel ürünleri yerinde görme fırsatı bulan davetliler, kursiyerleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. .
Sergi açılış törenine Vali Yardımcısı Muhiddin Varol'un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Ayför Örten, Sabri Demurkapu ve Ziya Arı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Vahit Okumuşer, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, proje ortakları ile kursiyerler katıldı.
Editör: Haber Merkezi