AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE GÖRÜLMEMİŞ DESTEK   
2009 yılında Afyonkarahisar’ı sadece termal turizmde değil, spor turizminde de önemli bir il haline getirmek için kolları sıvayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın spora ve sporcuya olan desteği bitmek bilmiyor.
 
 AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE GÖRÜLMEMİŞ DESTEK
 
        2011 yılında Belediye tarihinde ilk kez amatör spor kulüplerine malzeme desteğinde bulunan Afyonkarahisar Belediyesi, 2013 yılında 80 kulübe 2 şer bin liradan toplam 160 bin lira nakdi yardımda bulunmuştu. Kulüplere desteğini sürdüren Belediye, bu kez de 76 kulübe değeri yaklaşık 200 bin lirayı bulan malzeme desteğinde bulundu.
 
TESİSLEŞME = BAŞARI
 
        Türkiye’nin en büyük Spor Kompleksini ilimize kazandıran, Belediyespor’u voleybolda 1. Lige, daha sonra destekleriyle AFJET Afyonspor’u 3. Lige çıkartan ve son olarak Basketbol Takımının play off’a çıkmasını sağlayan Başkan Çoban, amatör spor kulüplerini de unutulmadı. Tesisleşmede de kolları sıvayan Afyonkarahisar Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi eski SSK Hastanesi'nin bulunduğu alana  kazandıracağı inşaatına başlanan 3 bin kişilik Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nin yanı sıra Spor Kompleksinin bulunduğu alanda inşaa edilen Kapalı Spor Salonunda sona gelindi.  Yine Spor Kompleksinin bulunduğu alana 90 odalı sporcu oteli yapacak Belediye, Sahipata Mahallesine de 2 bin kişilik daha Kapalı Spor Salonu yapacak.
 
“AMATÖR SPORUN HAMİSİ BAŞKAN ÇOBAN’DIR”
 
            Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış’ın yanı sıra il protokolü, spor camiasının önde gelen isimleri, kulüp temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Afyonkarahisar Başkan Vekili Ali Şan Akgün yaptı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ‘kulüplerin hamisi’ adlandıran ASKF Başkan Vekili Ali Şan Akgün, yapılan bu desteğin asla unutulmayacağını söyledi. Amatör Spor Kulüpleri’nin gençlerimizi, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan koruyarak onlara sağlıklı ortam hazırlayan kuruluşlar olduğunu dile getiren Ali Şan Akgün; “Göreve geldiği günden bu yana amatör spor kulüplerimize yaptığı gerek ayni, gerek nakdi yardımlarıyla tüm spor kamuoyunun takdirini kazanan Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban, bu gün yine amatör kulüplerin yanında olmuştur. Amatör sporunun hamisi olduğunu bir kez daha göstermiştir. Kulüplerimize yapılan bu malzeme yardımı ekonomik anlamda büyük güçlüklerle varlıklarını sürdürmeye çalışan kulüplerimizin maddi yönden rahatlamasına sebep olmuştur. Belediye Başkanımızın bize olan ilgisini ve büyük özverili çalışmalarını amatör spor kulüpleri federasyonu ve kulüplerimiz adına yürekten alkışlıyorum. Afyon’da sporun çağ atladığını söyleyen ASKF Başkan Vekili Ali Şan Akgün “Geçtiğimiz ay bizlere büyük heyecan ve sevinç yaratan kulüplerimizin başarısını, bu kulüplerimizin hamisi Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ı, AFJET Afyonspor Kulüp Başkanımız Salih Sel’i, Belediyespor Kulüp Başkanımız Abdullah Aydoğan’ı, yönetim kurullarını, teknik heyetlerini. sporcularını 2016-2017 sezonunda voleybol, basketbol, futbol müsabakalarında başarılar diliyorum “diye konuştu. 
 
 
 
 “HİÇ BİR AFYONLU KULÜBE TALİP DEĞİLDİ”
 
         Afyonkarahisar’da sporun gelişim serüvenini konuklarla paylaşarak konuşmasına başlayan Başkan Burhanettin Çoban; “2009 yılı göreve geldiğimiz ilk yılımızdı. İl yılımız çevremizi ve belediyemizi tanımak ilimizin potansiyelini araştırmakla geçti. O dönem en önemli gündem spor denince futbol akla geliyordu. Bizim de 3. Ligde bir kulübümüz vardı. Bu kulübümüzün genel kurulu yapılıyordu ama maalesef genel kurulda divan oluşturulmuyordu. Çünkü divan oluşturulursa gündem gereği seçimlerde var. Seçimler bölümüne gelindiğinde hiç kimse aday olmaz görev olmadığından fesih olmuş sayılıyordu. Hiçbir Afyonlu kulübe talip değildi. Çünkü 2009 yılı şartlarında kulübün yaklaşık 3 milyon lira borcu vardı. Böyle şartlarda bir belediye devir aldık. Tabii sağolsun o zaman Salim Pancar kardeşimizin de desteği ile kulübü aldık, üç sene götürdük. Ancak kulübün geçmişteki borcu nedeniyle kapanma imkânı olmadığından çok ciddi sıkıntılarla uğraştık” dedi.
 
“BAŞARI SERÜVENİNİ ANLATTI”
 
          Belediyespor ve AFJET Spor'un başarı serüvenini de anlatan Başkan Çoban; “2013 yılında Belediyespor Kulübü Başkanımız Abdullah Aydoğan’ı çağırdım ve kendisine Belediye adına bir kulüp bir de futbol için bir kulüp kurmasını istedim. Sahipataspor’u devir aldık ve onu AFJET Afyonspor olarak işlemlerini tamamlayıp İGM Başkanı Salih Sel'e devir ettik. Belediye olarak da Belediyespor Kulübünü kurduk. 2013 yılında voleybol ve basketbol takımlarını oluşturarak liglere katılmaya başladık. Voleybol takımı 3. Ligden başladı ilk senesinde şampiyon oldu, ikinci lige çıktı. Basketbol takımımız 84 takımlı bölgesel ligde ilk 24 takım arasına girerek 3. Lige çıktı. Bu 24 takım kendi arasında yaptıkları maçların ardından basket takımımız ilk dörde girerek 2. Lige bu günkü 1. Lige çıkma hakkını elde etti. Voleybol takımımız bu sene ikinci ligde şampiyon olarak birinci lige çıkma hakkını elde etti. Bunlar bizim spordaki yaptıklarımız” dedi.
 
TESİSLEŞMEDE BÜYÜK HAMLE
 
          Afyonkarahisar’ın tesisleşmede büyük bir hamle içerisine girdiğini söyleyen Başkan Burhanettin Çoban sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye’nin en büyük spor kompleksini Afyon’a yapacağız dediğimizde benim kendi meclis üyelerim dahil hiç kimse inanmadı, herkes güldü geçti ama hamdolsun geçen sene deneme çalışmasını başlattık. Afyon, spor turizminde de önemli bir il haline geldi. Belediye olarak mahallelerimize 44 adet halı saha yaptık. Göreve geldiğimde Sahipata Mahallemizdeki Eğitim Gönüllüleri Parkında bir tane halı sahamız vardı onu da Belediye yapmamış vakıf yapmış. Şu an 200 nüfuslu Bayatçık Mahallemizde dahi çocuklarımız halı sahada top oynuyor. Yer bulup da bizim halı saha yapmadığımız hiçbir mahallemiz yok. Yer bulamazsak herhangi bir okulda yapıyoruz. Belediye olarak spor kompleksinin içerisine bir kapalı spor salonu yaptık. Şu an projesi bitti Spor Kompleksinin bulunduğu alana 90 odalı bir sporcu oteli yapacağız. Bu otel sıradan bir yatırım olmayacak. Toplam maliyeti tefrişatı dâhil 15 milyon lirayı bulacak bir tesis olacak. Bu sene inşaatına başlayacağız. Sahipata’da eski Hayvan Pazarının bulunduğu alana mevcut Kapalı Spor Salonumuzun aynısını yapacağız. İçinde bulunduğumuz salonumuzun çatısını taşınabilir olacağına dair bir rapor verilirse oraya taşıyacağız. Böylelikle 2 bin kişilik daha salonumuz olacak.  Cumhuriyet Mahallemizde inşaatına başlanan 3 bin kişilik kapalı spor salonumuz ve gençlik merkezimiz inşaat çalışmaları devam ediyor. 8 Mayıs Pazar günü saat 15:00’de Bakanımızın teşrifleriyle burada bir temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Hedefimiz sadece futbolda değil, salon sporlarında, yüzmede, atletizmde her türlü sağlıklı alt yapıyı sporcularımıza sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.
 
           2011 yılında Belediye tarihinde ilk defa amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yaptıklarını hatırlatan Başkan Çoban, Gençlik Spor Müdürlüğümüzden aldığımız liste doğrultusunda faal ve kar amacı gütmeyen kulüplerimize ayrım yapmaksızın malzeme yardımlarımızı bu yıl da gerçekleştirdik. 2013 yılında 80 kulübümüze 2'şer bin liradan toplam 160 bin lira para yardımı yaptık. Bugünde inşallah 76 kulübümüze malzeme yardımı yapacağız. Spora yapılan yatırım ülkemiz için öncelikli bir yatırım. Çünkü gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmanın yolu, gençlerimizi boş işlerle uğraşmaktan alı koymanın yolu onlara sporu sevdirmekten geçer. Alınan malzemelerin kulüplerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İşbirliği yaptığımız Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuza, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından dağıtım törenine geçildi. Törende  kulüp yöneticileri malzemelerini Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve il protokolün elinden aldı.
 
Editör: Haber Merkezi