"Amaç, ilimizin her alanda güçlenmesini sağlamak"

Basın Mensupları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağhan, “Amaç belli; Afyonkarahisar’ı ilçeleriyle birlikte en iyi hizmeti vermek ve her alanda ilimizin güçlenmesini sağlamaktır” dedi.

Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneği, hem gazetecilerin yoğun stresinden uzaklaşmaları hem de Sandıklı’nın turizm ve kültürünün tanıtımına katkı sunmak amacıyla Sandıklı/Akdağ gezisi düzenledi. Akdağ gezisinin ardından Hüdai kaplıcalarında bir basın toplantısı düzenlenerek, Sandıklı’nın turizmve kültürünün tanıtımına katkı sunulmaya çalışıldı.

Düzenlenen basın toplantısına Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağhan ve çok sayıda gazeteci katıldı.

GÜZEL HİZMETLER VERİYORLAR

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Basın Mensupları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağhan, ''Bugün Afyonkarahisar'ın parlayan yıldızı Sandıklı'dayız. Sandıklı ilçemizin Akdağ Tabiat Parkına gittik. Akdağ Tabiat Parkı Afyonkarahisar ve Sandıklı için çok önemli olan turizm açısından önemli bir değer. Sandıklı'nın bir adım önde olmasının sebebi termal bir kent olması ve Akdağ gibi değerlerinin olması. Bunun yanında da Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve Sayın Kaymakamımız güzel hizmetler veriyor, sağ olsunlar” dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVLER BULUNMAKTADIR

Sandıklı’nın ve tüm Afyonkarahisar’ın dünyaya duyurulmasında, tanıtımı noktasında biz gazetecilerin de üzerimize düşen görevleri bulunmaktadır. Bu anlamda şehrimizi yerel gündemde ve ulusal medyada en iyi şekilde tanıtabilmemiz gerekiyor. Tabii burada siyasiler bürokratlar ve herkes elini taşın altına koymuş durumdalar. Aslında bakıldığında güç birliği ve işbirliği mevcut Afyonkarahisar'da. Amaç belli; Afyonkarahisar’ı ilçeleriyle birlikte en iyi hizmeti vermek ve her alanda ilimizin güçlenmesini sağlamaktır. Ben Sayın Valimiz Gökmen Çiçek başta olmak üzere Vali Yardımcımız Nurullah Kaya, Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve tüm hizmet adamlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MOTİVE EDİYORLAR, DESTEKLİYORLAR

Ardından söz alan Afyonkarahisar İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Tanır ise, “Öncelikle kültür turizm alanındaki tanıtımın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Sandıklı’nın gözde bir ilçesi olmasında emek sarfeden Sayın Kaymakamımız Eflatun Can Tortop ve Sayın Belediye Başkanı Mustafa Çöl’e teşekkür etmek istiyorum. Özellikle kendileri bizi de motive ediyorlar, destekliyorlar.

Bakanlığımızın imkanlarını buraya aktarma noktasında gerçekten gece gündüz demeden çalışıyorlar ve Bakanlığımızın yatırımlarının büyük bir bölümünün buraya aktarıldığını ifade etmek isterim, altyapı noktasında özellikle…” dedi.

SANDIKLI’YA GELİN ÇAĞRISI

İlimizde seçkin yeri olan Sandıklı’nın, turizm gelişimi açısından da bir nüve pozisyonunda olduğunu dile getiren Tanır, “Sandıklı 6 tesisi ve 5524 yatak kapasitesi olan bir ilçe…

Buranın ayrı bir özelliği de hamam kültürünün ilk başladığı yer olmasıdır. Bu durumun çok önemli olduğunu ve dünyaya pazarlanması gerektiğini düşünüyorum.

Tabi ki Akdağ Tabiat Parkı bizim doğa turizmi açısından çok önemli. Yaren kültürü çok önemli ve termaliyle beraber, çamurun özellikle bir tedavi yöntemi olarak öne çıkması da turizm açısından çok önemli

Bakınız buraya geldik, ben kendimi huzurlu hissediyorum, gayet güzel bir yer. Dolayısıyla Sandıklı’ya insanların gelmesini istiyoruz, çevremizdeki insanlara tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

GAZETECİLERİ AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYARIZ

Daha sonra söz alan Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl de; ilçeye gelen gazetecilere teşekkür ederek, ''Bugün kadim ilçemiz Sandıklı'mıza gelip güzelliklerini gören çok kıymetli basın mensuplarımız ben de sizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyor ve teşekkürlerimi tekrar sunuyorum. Tekrar hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Tabii ki Sandıklı'mız Afyonkarahisar'ın en büyük ilçesi. Afyonkarahisarlı gazetecilerimizi burada ağırlamaktan onur duyarız'' dedi.

ÖRNEK TESİSLERİ OLAN BİR İLÇEYİZ

Başkan Çöl şunları söyledi: “Tabi ki Sandıklı’mız Afyonkarahisar’ın en büyük ilçesi ve cenab-ı Allah’ın birçok nimetinin fazlasıyla görüldüğü temaşa edildiği bir ilçe. Bulunduğumuz alan termal tesislerin 2000 yıl öncesine kadar ilçemizde olduğu ve bugün termal turizmle, sıcak suyla dünya coğrafyası başta olmak üzere ülkemizde nelerin yapılabildiğinin en büyük göstergesi olduğu ilçedeyiz. Burada bir çok ilimizde bile olmayan 5 yıldızlı oteller, çamur banyoları, belediyemize ait tesislerin bulunduğu aynı zamanda Türkiye’deki jeotermal seraların yaklaşık yüzde135’inin bulunduğu, jeotermal suyla sadece hamam veya kültürü veya şehrin ısınması değil, jeotermal suyla meyve, sebzenin kurutulabildiği, jeotermal suyla balığın yetiştirilebildiği ve örnek tesisleri olan bir ilçeyiz. Özellikle bu çalışmalarda ve bu çalışmaların ekseninde projelerin yürütülmesinde emeği geçen çok kıymetli Kültür Müdürümüzde aramızda olduğu için teşekkür ediyorum. Daha güzel bir Sandıklı için elbirliğiyle hizmet vermeye, elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz.”

ÖNEMLİ PROJELER GELİYOR

Hazırladıkları önemli projeler olduğunu kaydeden Kaymakam Eflatun Can Tortop da; “Sayın Belediye Başkanımız Sandıklı ile ilgili etraflıca bilgi verdi. Hem kendisinin hem Kaymakamlık olarak bizim hazırladığımız güzel projeler var. Önümüzdeki 1-2 yılın hasat mevsimi olarak Sandıklı açısından kabul edeceğiz ve güzel yatırımlarla zaten büyüyen Afyonkarahisar’ın en büyük ilçesi Sandıklı’yı biraz daha güzelleştirip, biraz daha güzel bir kent haline beraberce getireceğiz. Ben özellikle sürekli bize yardımcı olan Sayın Valimize şükranlarımı sunuyorum. Tabi Nurullah Valimiz 2 ay öncesine kadar benim Kaymakamlık sınır komşusu arkadaşımdı. Kendisinin Sandıklı konularına her zaman yakın ilgi duyduğunu beraber çalıştığımız süreç içinde biliyorum. Kendisinin destek ve yardımları her zaman olacak. Ben sizlere, bu güzel ziyaretinizden dolayı hoş geldiniz diyorum ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

TABİR-İ CAİZSE SANDIKLI’DAN ÇIKMIYORUZ

Son sözü alan Vali Yardımcısı Nurullah Kaya ise şunları söyledi: “Basınımızın değerli üyeleri, öncelikle Akdağ Milli Park ziyareti sonrası Sandıklı şifa kaplıcaları olan Hüdai kaplıcalarında bir arada olmaktan mutluluğumu belirtmek istiyorum. Bizler Sayın Başkanımızın belirttiği gibi, Sayın Valimiz 2 aylık sürede 3 defa buraya geldiyse Vali Yardımcıları olarak bizlerde buraya 7-8 defadır geliyoruz. Tabir-i caizse Sandıklı’dan çıkmıyoruz. Bu yatırımlarımızın, insanlarımızın, ‘doğduğu yerde doyması ve doğduğu yerde mutlu olması’ felsefesiyle hareket eden bir yapıyla tam kapasite sahadayız.

GÜCÜMÜZLE DESTEKLEMEYE ÇALIŞIYORUZ

Bu konuda belediyelerimizin sorunlarını, görev alanlarını elimizden geldiğince kamu kaynaklarımızla ve gücümüzle desteklemeye çalışıyoruz. Bizim bu konuda en büyük avantajımız daha güçlü çıkabilmek için, daha iyi sonuçlar alabilmek için Belediyemiz ile Kaymakamlığımızın bir iş birliği içerisinde olmasıdır. Bundan sonra kültür faliyetlerimizde, belediye hizmetlerimizde, kamu hizmetlerimizde inşallah basınımızla işbirliği halinde güzel haberlerle karşınıza çıkıcağız. Bu temennilerle Sandıklı halkımızı ve Sandıklı’ya misafir olan siz değerli basınımızı ve ailelerini saygıyla selamlıyorum.”

Editör: Haber Merkezi