Altan Erkekli’yi Afyon bağrına bastı

Afyonkarahisar'ın tiyatro alışkanlığını değiştiren Ömer Mazi, Covid 19 nedeniyle verilen aradan sonra yeni sezonun ilk oyunu Ünlü Sanatçı Altan Erkekli ve Veysel Diker’in yer aldığı 8 kişilik Şifa Niyeti gösterisiyle açılış yaptı.

Ünlü sanatçı Altan Erkekli ve Veysel diker ile 6 kişilik müzik ekibiyle AKÜ Atatürk Kongre Merkezinde yaptıkları gösteri yoğun ilgi gördü. 1.5 yıllık aradan sonra yeniden tiyatro gösterilerine imza atan Ömer Mazi, sezonu Şifa Niyeti gösterisiyle açtı. Altan Erkekli ve Veysel Diker oyun sonrası hayranları ile uzun süre fotoğraf çektirdi.

Şifa Niyetine

Altan Erkekli ve Veysel Diker’in 2 perdelik sahne gösterisi 3.5 saat süren performansıyla izleyenlerden tam not alırken, Veysel Diker, “Ben Afyon’a taşınmaya karar verdim. Havası, yemekleri, sucuk ve kaymak tek kelime ile mükemmel. İstanbul yaşanacak gibi değil” dedikten sonra izleyicilerle karşılıklı sohbet ettikten sonra Altan Erkekli’nin anlattığı anıları izleyenleri bazen duygulandırdı, bazen gülümsetti.

Yeni sezona yeni oyunlar

Gazeteci Ömer Mazi, “Bu güne kadar Afyonkarahisar’a bir birinden ünlü onlarca sinema, dizi ve tiyatro sanatçısını konuk ettik. Yeni sezona yine bomba gibi oyunlarla hazırlık yapıyoruz. Şu anda 6 oyunla tarihleri netleştirdik. 25 Eylül’de yine büyük bir isim olan Oya Başar ve Begüm Birgören’in Plastik Aşklar oyunu ile Afyon’da olacak. 16 Ekim’de Hakan Yılmaz, Ebru Cündebeyoğlu ve Cengiz Şahin’in yer aldığı Ölü’n Bizi Ayırana Dek, 30 Ekim’de Suna Keskin, Melek Baykal ve Nedim Saban gibi tiyatronun ustalarının yer aldığı Ahududu Afyonkarahisar tiyatro izleyicisiyle buluşacak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi