Alt Yapı Katılım Payı Nedir, Neden Alınır?

2464 SAYILI BELEDİYE GELİRLER KANUNU DOĞRULTUSUNDA; yapılan hizmetlerin bir kısmına, o hizmetten yararlanan vatandaşların katkısını sağlamak amacıyla ‘harcamalara katılma payı’ alınması hüküm altına alınmıştır.

Kanun zorunluluğu gereğince tüm belediyelerde olduğu gibi Afyonkarahisar Belediyesi de verdiği hizmetler kapsamında, hizmet alanında bulunan gayrimenkul sahiplerinden kanun gereği zorunlu olan katılma payını almaktadır. Verilen hizmetin karşılığı olarak bu hizmetten faydalanan kişilerin katılma payı bedel oranı ise kanun gereği YÜZDE 2’Yİ GEÇMEMEKTEDİR. Herhangi farklı bir uygulama yapmaksızın Belediye Gelirleri Kanunun verdiği yetki ve sorumluluklar uygulanmaktadır.

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununda yer alan 87. Ve 88. Maddeler gereğince harcamalara KATILMA PAYI ALINMASI ZORUNLUDUR. Hükümler gereğince Belediyemiz tarafından zorunlu olarak; su tesisleri ve kanalizasyon harcamalarına katılma payı alınırken, yol harcamalarına katılma payı ise Belediye Meclisimizde alınan karar doğrultusunda tahsil edilmemektedir.

HANGİ HARCAMALARDA KATILMA PAYI ALIYORUZ?

SU TESİSLERİ HARCAMALARINA KATILMA PAYI:

Yeni içme suyu tesisleri şebekesi yapılması

Mevcut şebeke tesislerinin tevsii ve ıslahı

KANALİZASYON HARCAMALARINA KATILMA PAYI:

Yeni kanalizasyon tesisi yapılması

Mevcut tesislerin sıhhi ve fenni şartlara göre ıslahı

Editör: Haber Merkezi