ALT YAPI ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR
                Çalışmaları başından sonuna kadar takip eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, sık sık bu mahallelere giderek incelemelerde bulunuyor. Çalışmaların üçüncü etabı olan Efecik, Burmalı, Hacı Mahmut, Hisaraltı, Yeni Cami, Hacı Aftal ve Kale Mahalleleri İçme Suyu ve Kanalizasyon Şebekesi Yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Burmalı ve Efecik mahallelerinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Çoban, her iki mahallede de halkın sevgi gösterileriyle karşılandı. Çalışmalarla ilgili ekiplerden bilgi alan Başkan Çoban'a başkan yardımcıları ve birim müdürleri de eşlik etti.
'BİZ BU BORULARDAN MI SU İÇİYORDUK; BAŞKANIM?'
Mahalle sakinlerinden bir bayan, çalışmalar sırasından yer altından çıkan eski bir içme suyu borusunu Başkan Çoban'a uzatarak; "Biz bu borulardan mı su içiyorduk, Başkanım? İnanın, sıçanlardan başımızı alamıyorduk... Kanalizasyonumuz döşendi, içme suyu borularımız değişti, su kalitemiz arttı. Allah sizden razı olsun. Eski Afyon diye bilinen ve yıllardır hizmet görmeyen mahallemiz sizinle birlikte makûs talihini yendi" diye konuştu.
'HALKIMIZDAN SABIR BEKLİYORUZ'
Sokakların dar olması nedeniyle iş makinelerinin çalışmakta zorlandığını belirten Başkan Çoban, bu yüzden çalışmaların zaman aldığını söyledi. Bu konuda mahalle halkından sabır beklediklerini kaydeden Başkan Çoban, çalışmaların bir ay içerisinde tamamlanacağını ifade etti.
 
Bu çalışma kapsamında; 6 bin 290 metre HDPE 100 içme suyu ana boru hattı, 5 bin 300 metre PPRC içme suyu abone hattı, 6 bin 375 metre KORİGE kanalizasyon ana şebeke hattı ve 3 bin metre KORİGE kanalizasyon abone hattı döşenecek.Bu İşin tamamlanmasıyla beraber toplam 11 bin 590 metre içme suyu ve 9 bin 375 metre kanalizasyon şebeke hattı yenilenmiş olacak. Bu bölgelerdeki ekonomik ömrünü tamamlamış olan pik ve asbest içme suyu boruları iptal edilerek tüm vatandaşlarımızın bina abone boruları da yenilenecek.
                Yine mevcut ihtiyacı karşılayamayan ya da eski taş kanal olan kanalizasyon şebekeleri ve parsel bağlantıları yenilenerek bu bölgedeki altyapı sorunu tamamen ortadan kaldırılacak.
Editör: Haber Merkezi