Alper Yağcı: “Fikirlerini yaşatacağız”

MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, MHP’nin kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş’in ebediyeti intikalinin 19. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı
Başbuğ Türkeş’in ortaya koyduğu fikirlerin milletimizin birliği ve bekası için oldukça önemli olduğunu ifade eden Yağcı, bu fikirlerin yaşatılarak gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılacağını söyledi
4 Nisan 1997 tarihinde aramızdan ayrılan MHP’nin kurucu genel başkanı Başbuğ Alparslan Türkeş’in aramızdan ayrılışının 19. Yılında MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı bir mesaj yayınladı.
Alparslan Türkeş’in ortaya koyduğu fikirlerin bugün çok daha iyi anlaşıldığına dikkat çeken Yağcı, bu değerlerin korunarak gelecek nesillere aktarılacağını ifade etti.

Fikirlerini yaşatacağız

Merhum Başbuğ Türkeş’in asker, siyaset ve bir düşünce insanı olduğuna dikkat çeken Yağcı, “25 Kasım 1917 tarihinde dünyaya gelen merhum Başbuğumuz 4 Nisan 1997 tarihine kadar vatanımızın ve milletimizin birliği için mücadele etmiştir. Bu uğurda büyük sıkıntılar yaşamasına rağmen asla pes etmeyen Başbuğ Türkeş, Türk dünyasının en seçkin liderlerinden birisidir. Fikirlerini asla unutmayacağız ve gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcudur” dedi.

Asla pes etmedi

Başbuğ Türkeş’in demokrat tavrı nedeniyle yıllarca sürgünlerde, cezaevlerinde yaşadığına dikkat çeken Yağcı, “Kirli oyunlarla gençliğimiz birbirine düşürülmek istendiği zaman merhum Başbuğ Türkeş gençleri korumaya özen göstermiştir. Türk Milletinin ebedi bekası için gece-gündüz çalışmıştır. En zor anlarında bile pes etmeyerek mücadelenin ne kadar önemli olduğunu bizlere göstermiştir. Aramızdan ayrıldığı 18 yıl boyunca söylediği fikirlerin bugün ne kadar anlam taşıdığını daha iyi görüyoruz” dedi.

Mevlid okutulacak

Bugün ülkemizin kutuplaştırılmaya çalışıldığını söyleyen Yağcı, “Merhum Başbuğ Türkeş ömrü boyunca milli birlik ve dirliğimizin korunması için çaba harcamıştır. Bugün ise ülkemiz önce kutuplaştırılırken, şimdi ise parçalanmak isteniyor. Ancak Merhum Başbuğumuzun onlarca yıl önce söylediklerini bugün daha iyi anlıyoruz. Bir kez daha merhum Başbuğ’a Allah’tan rahmet dilerken, Türk Milletinin izinde olduğunu özellikle belirtmek istiyorum” dedi. Yağcı ayrıca Pazartesigünü İmaret Cami’inde Alparslan Türkeş’in ölüm yıl dönümü nedeniyle yatsı namazına müteakip Mevlid’i şerif okutulacağı söyleyerek, tüm halkımızı davet etti.
 
Editör: Haber Merkezi