ALLAH ADINA SÖZ BİLE VERMİŞLER

Paralel Devlet Yapılanmasının Afyonkarahisar’daki uzantılarına yönelik ikinci dalga operasyonda ilginç bilgilere ulaşıldı. Hanımlar ile ilgili yapılanmada İl İmam yardımcısı olanların kod adı kullandıkları tespit edildi. Örgütte uzunca bir süre Afyonkarahisar İl İmam Yardımcısı olan ve Kadın dernekleri ile kız yurtlarından sorumlu olarak görev yapan Sümeyye Hoca kod adlı kişinin Ülkü Akkaya olduğu tespit edildi. Kadın dernekleri vasıtasıyla himmet, kurban parası ve burs parası adı altında para toplama görevini yerine getiren ve toplanan bu paraları Derneklerin hiç bir üyesinin bilmediği bir yere götürdüğü tespit edilen örgüt üyesi Zeynep Hoca kod adlı kişinin de Keziban Durdu olduğu belirlendi. Çekirdek kadronun çok gizli bir şekilde çalıştığı ve İl İmam Yardımcısının sadece İl İmamı ile irtibatlı olduğu, emirlerin oradan gelmesinin ardından örgütün diğer üyelerine ulaştırıldığı öğrenilirken, denke yönetimlerinin sık sık değiştirildiği öğrenildi. İlimizde kurulan bazı derneklerin çeşitli organlarında görevlendirildikleri resmi belgelerde yer alan bazı kişilerin ise bu görevlerden haberdar olmadıklarını beyan etmeleri ise şaşırtan ilginç notlar arasında yer alıyor. Bu kişilerden birisi olan İlimizin tanınmış ailelerinden birisine mensup bir hanım, ‘Denetim Kurulu Başkanı olarak dernekte görevim olduğunu bilmiyordum’ şeklinde ifade verdi. Önceleri Şefkat Der adı altında faaliyette bulunan yapının pek çok elemanı derneğe ait bazı evrakların dernek binasında olmadığını, bunların zaman zaman getirildiğinde bakmadan imzaladıklarını ve bu evrakların daha sonra dernekten götürüldüğünü söyledikleri öğrenildi. İl İmam Yardımcılarının ve bazı örgüt üyelerinin hanımlara ‘Hizmet hareketi doğrudur, dürüsttür, hizmet hareketi vasıtasıyla yapılan yardımlar iki kat sevap getirecektir. Bu derneğin üyeleri seçilmiş insanlardır. Fethullah Gülen ve hareketi olmazsa olmaz, bu gereklidir’ dedikleri öğrenilirken, ‘Fethullah Gülen hareketine yapılacak himmetlere iki kat sevap vaadi’ bu kadarına pes dedirtti.
 
SAVCILIK PEK ÇOK YENİ BİLGİYE ULAŞTI
Paralel Devlet Yapılanması ve FETÖ örgütüne yönelik olarak ilimizde yapılan ikinci dalga operasyonda Savcılık önemli bilgilere ulaştı. Örgütün kuruluş amacı, faaliyet stratejisi, yönetim modeli, örgütün haberleşmede kullandığı yöntemler, eğitim alanı olarak belirledikleri ve örgütsel eğitim verdikleri alanlar, örgütün mali durumu ve finans kaynakları ile finans kaynaklarının toplanma şekilleri ile ilgili kapsamlı bilgilere ulaşan Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığınin bu kapsamda yaptığı çalışmalar neticesinde ikinci dalga ile ilgili olarak 24 kişi hakkında hazırladığı iddianame Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
--
İŞTE İDDİANAMADEN ÇARPICI SATIRLAR
 
İLK KADIN DERNEĞİ NASIL VE KİM TARAFINDAN KURDURULDU?
2004 yılında Afyonda yaşayan ve elit bir kısım olarak görülen muhafazakar kişilerin FETÖ/PDY örgütünde yer alan ve örgütün hiyerarşik yapısında il imamına bağlı çalışan kadın imam yardımcılarından Sümeyye Hoca kod adı ile bilinen Ülkü Akkaya tarafından, o tarihte cemaat olarak adlandırılan FETÖ/PDY yapılanması içerisinde yer alan Safure Uysal’a dernek kurması ve bu dernek vasıtasıyla örgüt stratejisi gereğince öğrenci seçme ekipleri ile köy ve semtlerde topladığı gençleri bünyesindeki vakıf, dernek, ışık evleri, okul, dersane marifetiyle ideolojisi doğrultusunda yetiştirerek insan gücü elde etme, yurt okul, dersane ve ışık evlerinde beyin yıkama metodları ile sorgulamayan, düşünemeyen, mutlak iteati esas alan insan modeli yetiştirme stratejisini esas alan yapılan hizmetler için gerekli olan kaynakların ihtiyaç sahibi öğrenciler adı altında gelenekçi tarzda fitre, zekat, bağış, hibe ve himmet gibi adlarla doğrudan para temini ya da kurban derisi, gıda yardımı gibi ayni yardımlar yolu ile örgütün finansmanının sağlanması yoluna gidilmesi için talimat verdiği öğrenildi.
Safure Uysal’ın bu talimat doğrultusunda daha öncesinden tanıdığı bazı kişilerle irtibata geçerek Kar Çiçeği isimli sadece kadınların gidebildikleri cafede toplanarak derneğin kurulduğu tespit edildi.
ZEYNEP HOCA KOD ADLI ÖRGÜT ELEMANI DEVREYE GİRİYOR
Kar çiçeği isimli cafede Safure Uysal ile birlikte ilk derneklerini kuran bazı Afyonlu hanımlar dernek faaliyetleri çercevesinde toplanan paraları önceleri Sümeyye Hoca kod adlı kişi tarafından paralel devlet yapılanması adına alındığı, daha sonrasında ise Zeynep kod adlı Keziban Durdu tarafından toplanarak paralel devlet yapılanmasında üstleri olan il imam yardımcılarına teslim edildiği tespit edildi. Derneğin kuruluşuna ve işleyişine ilişkin tüm evrak işlerinin Zeynep kod adlı örgüt elemanı tarafından yapıldığı tespit edildi. İl İmam yardımcıları tarafından bu sırada dernekte bir çekirdek kadro oluşturulduğu da belirlendi. Bu oluşturulan çekirdek kadro vasıtasıyla derneğin tüm faaliyetleri il imam yardımcılarının belirledikleri stratejiye göre şekillendirildi.
 
PARALAR NEREYE GİDİYOR? DENİLİNCE İPLER GERİLDİ...
Denrekte görevli bazı hanımların toplanan paralar ve yardımların kullanıldığı yerleri sorgulamaya başlaması üzerine derneğin üst aklı olarak ifade edilen Sümeyye Hoca, Zeynep Hoca ve Behiye Hoca tarafından  bu sorgulamayı yapmaya başlayan hanımlara karşı sertleştikleri de öğrenildi. O anlardan itibaren il imam yardımcısı olan Behiye Özkan’la bazı üyelerin ilişkileri gerilmeye başladı. Bu sıralarda dersanelerin kapatılması ile ilgili kararlar alan iktidara karşı tepkiler vermeye başlayan paralel devlet yapılanmasına mensup kişilerin hareket ve söylemleri ve FETÖ ile ilgili gelişmeleri gören Safure Uysal ve bazı arkadaşları İl İmam Yardımcısı tarafından yapılan yeni teklife olumsuz cevap vermeleri üzerine ipler daha gerilmeye başladı. 
 
ŞEFKAT DER DEŞİFRE OLDU, YENİSİNİ KURALIM...
Şefkat Der’in hizmet hareketi ile bağının aleni hale gelmesinin ardından yeni bir dernek kurulması yönünde talimat veren İl İmam Yardımcısı Behiye Hoca’nın daha önceden hazırladığı çekirdek kadro ile Bahar Dayanışma ve Diyaloğ Derneği kuruldu. Behiye Hoca’dan alınan talimatlar doğrultusunda kurulan yeni derneğin finansal destek sağlamak için dernek üyelerinden aidat haricinde yüksek miktarlarda paralar topladığı ve soruşturma safhasına kadar da bu finans sağlama faaliyetlerinin devam ettiği belirlendi. İl imam yardımcısından alınan talimatla bu yeni dernek üyeleri tarafından da Gülen cemaatinin propağandasının yapıldığı belirlenirken, dernek üyelerinin hangi yollarla haberleştikleri de öğrenildi.
--
YARIN: CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, BAHAR DAYANIŞMA DERNEĞİNİN KAYITLARINA ULAŞILMAYA ÇALIŞINCA NELER OLDU?

Afyon ODAK
 
Editör: Haber Merkezi