Alimoğlu, “Sektörün Sorunlarını Hep Beraber Çözeceğiz”

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkan adayı Alimoğlu Mermer’in sahibi İbrahim Alimoğlu ramazan ayı vesilesiyle bir iftar yemeği organize etti.

Yemeğe mermer sektörünün ileri gelen isimleri katılım sağladı. İftar yemeği sonrasında mermercilere seslenen Ege Madem İhracatçıları Birliği Başkan adayı İbrahim Alimoğlu maden sektörünün her gün gelişmekte olduğunu yeni açılan ocaklarla ihracat ve istidama büyük katkı sağlayacaklarını söyledi.
İftar programına Orman ve su işleri eski bakanı AK Parti Afyonkarahisar Millet Vekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Millet Vekili ALİ Özkaya, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban ve çok sayıda maden sektöründen temsilci katıldı.
“SORUNLARI BİLİYORUZ ÇÖZÜM YOLLARI İÇİN HAZIRIZ”
Program ilahilerin seslendirilmesiyle başladı ve Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla devam etti. İftar yemeğinin ardından kısa bir açıklamada bulunan ev sahibi İbrahim Alimoğlu konuşmasında; “Hep birlikte maden sektörümüzü hak ettiği yere taşıyabilmek için elimizden gelen gayret ve çabayı gösteriyoruz. Biliyorsunuz maden sektörümüz her geçen gün gelişmekte ülkemizin yer altı kaynaklarını değerlendirerek ülkemize istihdam ve ihracat olarak çok büyük katkı sağlamaktadır. Bütün çalışmalarımız önce insan sonra çevre ve daha sonra maden zihniyetiyle gelişiyor. Yaklaşık 800 bin işçiye istihdam sağlayan sektörümüz 2021 yılında maden ihracatı olarak 5.9 milyar dolar mermer ihracatımız 2.1 milyar dolar hedefine ulaştı. Bizler bu rakamları sağlamak için yeni açtığımız ocaklarda gelişen teknolojilerle büyük gayretler içerisindeyiz. Ne var ki madencilik sektörü halen daha 1985 yılında yürürlüğe giren maden kanunu 36 senede 26 defa değişikliğe uğramış 8 bakanlık 21 kurumdan izin aldığımız halde ruhsatlarımızın bir güvencesi de yoktur. Ben TÜMMER başkanı olarak 17 STK temsilcisi ile birlikte çalmadığımız kapı bırakmadık. Sorunlarımızın büyük bir kısmını bu birliktelik sayesinde çözmeye çalıştık. Bu konularda başta enerji bakanımız olmak üzere MAPEG genel müdürümüz ve çalışanlarına orman ve ticaret bakanlığı çalışanlarına sektörümüz adına teşekkür ediyorum. Madenci olarak bizlerin arzusu tabi kaynaklar bakanlığı olarak tek çatı altında tek muhatabımızın olmasıdır. Geldiğimiz noktada sektörümüze daha fazla katkıda bulunabilmek için EMİB başkanlığına aday oldum. EMİB bir kamu kuruluşudur. Ve Türkiye ihracatçılar meclisi çatısı altında devam etmektedir. Türkiye genelinde 14 sekreterlik 62 tane ihracatçı birlikleri bulunmaktadır. Birlikler ihracatçıları örgütlemek iş birliğini geliştirmek suretiyle ihracatı arttırmak dış ticaretin ülke menfaatine uygun gelişmesini sağlamaktır. Burası kamu alanı olduğu için seçilen başkanın sekreterya tim ve ticaret bakanlığı ile ilişkiler içerisinde olmalıdır. Beni hepiniz tanırsınız. Ailem dört kuşaktır bu sektöre hizmet ediyor. TÜMMER olarak 3 yıldır yaptığımız hizmetleride biliyorsunuz. Şimdide tecrübelerimle genç kardeşlerimle birlikte yola çıktık. Ülkemiz ve sektörümüz için hayırlısı ne ise o olsun inşallah.” dedi.
“SEKTÖRÜN SORUNLARINI HEP BERABER ÇÖZECEĞİZ”
Alimoğlu’nun ardından kürsüye gelen MAPEG Maden ve Petrol işleri Genel Müdürü Cevat Genç madencilerin önlerini açmak için sürekli çalıştıklarını ifade etti. Genç: “Bize düşen taraf bu sektörün bu anlamda yaptığı ve yapacağı ihracatlar ya da üretimdeki sıkıntılarını gidermek ve önlerini açmak. Biraz önce sanki bilerek mi bizim masaya oturdu Şuayp abimizin bir duası var bize de amin dedirtti. Biz bu ihracatı ve üretimi yaparken önce Allah’a işlerimizin rast gitmesi için dua ediyoruz. Sonra da Mapeg’in bize sıkıntı ve eziyet vermesin diye dua ediyoruz dedi. Bize de amin dedirti. İnşallah vermeyiz. Temennimiz o. İbrahim beye bakınca bizler sanata bu kadar destek verdiğini bilmiyorduk. Öncelikle kendisini tebrik ediyoruz. Bunu da duymaktan gurur duydum. Şunu da ifade etmek istiyorum 17 STK başta TÜMMER’de içinde olmakla birlikte MAPEG’in kapısını çok aşındırdılar. Bize şöyle güven sağladılar. Kendi ve ocaklarının meselelerinden ziyade bize sizin yani bu sektörün meseleleriyle geldiler. Çözüm önerileriyle geldiler. Bizde kendilerinin bu ifade ettikleri dertleri nasıl çözeriz noktasında çözümler ürettik ve üretmeye de devam edeceğiz. Bu gün inşallah yeni maden kanunu taslağımızda dikkate aldık inşallah sizlerde şahit olacaksınız. Adaylığını biraz önce kendisi açıkladı. İnşallah Tümmer’deki muvaffakiyetini bu görevinde de sağlar seçildiği takdirde. Burada kendisi yerine seçilecek arkadaşında aynı hassasiyetle bizle olan diyaloglarını sürdürmesini temenni ediyoruz. Farkındayız bu ülkenin önemli dinamiğisiniz. Ve canla başla bunca sıkıntıya rağmen üretmeye devam ettiniz. Pandemi demediniz. Hastalık dert tasa demediniz. Enflasyon demediniz. Girdiler arttı demediniz. Bize düşen sizlerin önünü açmak. Ben tekrar bizleri davet ettiği için kendisine teşekkür ediyorum.” dedi

Editör: Haber Merkezi