Alibaba.Com İle İhracat ve Yeni Pazarlara Erişim Fırsatları Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

ATSO KOBİ Akademisi eğitim takvimi çerçevesinde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Alibaba.com ve Ticaret Bakanlığı’nın işbirliğinde “alibaba.com ile İhracat ve Yeni Pazarlara Erişim Fırsatları Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. ATSO’nun Youtube kanalından canlı olarak yayınlanan seminerin açılış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse gerçekleştirdi. Köse, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız, üyelerimizin güncel bilgilere ulaşmasına, firmaların kendilerini gelişen teknolojilere uyumlu hâle getirmesine çok önem veriyor. Bu bağlamda, dünyanın en büyük dijital satış platformlarından biri olan alibaba.com’un yetkililerinin Odamız’ın eğitim programında yer almasından mutluluk duyuyoruz. Alibaba.com, Çin Halk Cumhuriyeti’nden doğan, bugün dünya genelinde büyük bir üne sahip hâle gelen ticaret platformu olmasının yanı sıra, şirketlerin birbirileri ile temasa geçebildikleri dijital bir alan. 80 ülkede 30 binin üzerinde çalışanı ve 10 binden fazla iş ortağı bulunan alibaba.com, sadece 11 Kasım’da bir günlük cirosuyla bile e-ticarette rekorlar kırabilen bir yapıya sahip” dedi.

Köse, konuşmasında şu vurguları yaptı:

“Şunu biliyoruz ki teknolojinin hızlı ilerlemesi ile gündemimizde daha çok yer eden dijitalleşme, ürünlere erişimi de kolaylaştırdı. Firmalar, müşterileri ile yüz yüze temas ederek satmayı başaramadıkları pek çok ürünü dijital platformlarda mağaza açarak satabiliyor. Ayrıca, e-ticaret platformları, firmalara ulaşmayı hayal bile edemedikleri ülke ve şehirlere ulaşma imkanı sağlıyor. Dünya; Endüstri 4.0’ı tartışmayı bırakıp uygulama aşamasına geçerken, buna bağlı olarak Toplum 5.0, Lojistik 5.0 ve Ticaret 5.0 kavramları da kullanılmaya başlarken, bizim bu hızlı dönüşümün dışında kalmamız beklenemez. Bu nedenle, bugünkü seminerimizin son derece yararlı olacağını düşünüyor; seminerimizde önemli bilgiler aktaracak olan Sayın Emrah Cora’ya teşekkür ediyorum.”

Köse’nin konuşmasının ardından alibaba.com Türkiye Temsilcisi ve Trade Five CEO’su Emrah Cora alibaba.com ve sunduğu avantajlar hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı.

Yaklaşık 1 saat süren eğitimi https://www.youtube.com/watch?v=Oid3rcYIJzo adresinden izleyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi