“Alevi ve Roman Kardeşlerimiz Güzel Ahlaklı İnsanlardır”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Alevi Kültür Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü’yü kabul etti. Güllü’nün nezaket ziyaretinde konuşan Başkan Uluçay “Alevi ve Roman kardeşlerimiz güzel ahlaklı insanlardır” dedi. Güllü de AK Parti hükümetleri ile büyük mesafeler aldıklarını kaydetti.

Alevi Kültür Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’a nezaket ziyaretinde bulundu.

“Alevi ve Roman kardeşlerimiz güzel ahlaklı insanlardır”

Burada bir konuşma yapan Başkan Uluçay “Alevi ve roman kardeşlerimiz, güzel ahlaklı ve çok nezih insanlardır. Biz de birileri gibi asla ama asla onları istismar etmeyiz, nerede ne ihtiyaç varsa, ne sıkıntıları varsa çözümlemek adına ona yönelir ve gereğini yaparız. Alevi ve roman kardeşlerimizin derdi bizim derdimizdir. 85 milyonun içinde Alevi kardeşlerimiz, arkadaşlarımız her vatandaş gibi eşittir. Bizim Aleviler ile Sünniler ile Hanefiler ile başkalarıyla artı veya eksi bir değerimiz olmaz, olmamalı” dedi.

“Önemli olan kalpten kalbe köprü yapmaktır”

“Biz AK Parti olarak köprüler inşaa ediyoruz lakin onun kadar önemli olan kalpten kalbe köprü yapmaktır” diyen Uluçay, “Bizim en kıymetlimiz budur. Bizim topraklarımız hem Yunus Emre'nin hem Mevlana'nın hem Hacı Bektaş-ı Veli'nin topraklarıdır. Bizler sevgiyi Yunus'tan, hoşgörüyü Mevlana'dan, muhabbeti de Hacı Bektaş'tan almış insanlarız. Roman kardeşimizin, ‘ben Roman’ım.’ Alevi'nin 'Ben Alevi'yim.' diye gururla söylediği bir Türkiye’de yaşıyoruz. Bizler bu konuda 21 yıl öncesine nazaran büyük mesafeler kaydettik” ifadelerini kullandı.

“Büyük mesafeler aldık”

Alevi Kültür Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü de konuşmasında “Bizler AK Parti hükümetinin 21 yıllık çalışmalarında büyük mesafeler aldık. Geçtiğimiz yıl yasayla, cemevlerinin aydınlatma giderleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak olması bizler için büyük bir memnuniyetle karşılandı. Belediyelerin, cemevlerinin içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını indirimli veya ücretsiz olarak verebilecek olması bizlere büyük kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca bakım, onarım ve malzeme desteği verebilecek olması da, İmar Kanunu'na eklenecek yeni bir maddeyle imar planları hazırlanırken cemevi yeri ayrılması sağlanması da ayrı bir ayrıcalıktır. Bizler, bizlere destek veren her siyasi partimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi