Alacağınız personelin maaş ve sigortası devletten

 

Gün FM’de yayınlanan İş Dünyası programında bu hafta Kredi Garanti Fonu desteği ile personel desteği konuşuldu.

Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu programa her hafta olduğu gibi Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Resul Sündük konuk oldu.

“Biz dernek olarak ücretsiz bilgilendirme yapıyoruz”

En az 2 sigortalı personeli bulunan tüm işletmelere personel desteği sağlandığını kaydeden Sündük, “Çalışan 2 sigortalı haricinde üçüncü olarak alacağınız personelin 4 aylık sigortasının tamamını ve maaşının 650 TL’lik kısmını devlet karşılamaktadır. Bundan nasıl faydalanabileceğini düşünen işletme sahiplerinin bizlerle irtibata geçmelerini öneririm. Biz dernek olarak ücretsiz bilgilendirme yapıyoruz” diye konuştu.

“İpotek konusunda Kredi Garanti Fonu’ndan yüzde 80 oranında yardım alabilirler”

Özellikle ihracat yapan ya da yapmayı planlayan işletmelere Kredi Garanti Fonu tarafından kredi ipotek desteği sağlandığı bilgisini aktaran Sündük, “TKDK’dan destek alan işletmeler ve KOSGEB aracılığıyla işletmesini kurmuş olan girişimcilerin kredi ihtiyaçlarında ipotek konusunda Kredi Garanti Fonu destek sağlamaktadır. Bu kapsamın dışında kalan işletmelerde ipotek konusunda Kredi Garanti Fonu’ndan yüzde 80 oranında yardım alabilirler” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Editör: Haber Merkezi