AKUT, Afyonkarahisar Kalesi'ne Dev Bayrak Astı

Karahisar Kalesi'ne dev bayrak Arama ve Kurtarma Derneği (AKUT) Afyonkarahisar İl Temsilciliği Büyük Taarruz'un 93'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehre adını veren 226 metrelik Karahisar Kalesi'nin üzerinde bulunduğu kayalıklara 228 metrekarelik Türk bayrağı astı.

Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası olan Büyük Taarruz'un 93'üncü yıl dönümü kutlamaları 'Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar' olarak bilinen Afyon karahisar 'da renkli görüntüler oluşturuyor. Büyük bölümü Afyon karahisar sınırları içinde geçen savaşın yaşandığı günlerin anısına, 5 gün 5 gece süren etkinlik ve anma programlarıyla, zafer coşkusu doyasıya yaşanıyor. Afyon karahisar 'ın kurtuluşu etkinliklerinin hemen sonrasında Karahisar Kalesi'nde operasyon başlatan AKUT İl Temsilciliği, yaklaşık 7 saat süren çalışmayla dev Türk bayrağı astı. Şehrin ortasında yüksek bir kaya kütlesi üzerindeki Karahisar Kalesi'ne 300'e yakın basamağı çıkarak ulaşan AKUT gönüllüleri, burada istasyon kurarak iplerle sarp kayalıklardan yaklaşık 50 metre sarktı. AKUT gönüllüleri, sonra 12 metre eninde ve 19 metre boyundaki bayrağı yavaş yavaş açtı.

 110 KİLO AĞIRLIĞINDA DEV BAYRAK KALEYE SABİTLENDİ

Metrelerce yükseklikte bir taraftan güçlü rüzgarla bir taraftan da kayalıkların arasındaki çalılarla mücadele eden gönüllüler, 110 kilo ağırlığında 228 metrekarelik ay yıldızlı bayrağı tüm şehirden görülebilecek şekilde Karahisar Kalesi'nin üzerinde bulunduğu kayalıklara sabitledi. 30 Ağustos akşamına kadar duracak bayrağın hem yırtılmaması hem de rüzgardan savrulmaması için 6 noktadan sabitlendiği çalışma, saat 20.00 sıralarında başladı ve gece saat 03.00' kadar sürdü. Sabitlendikten sonra havadan görüntülenen bayrak, büyük ilgi gördü.

10 KİŞİ GÖREV ALDI

 Bayrağı asmak için 10 kişilik bir ekibin çalıştığını ifade eden AKUT Afyon karahisar Ekip Lideri Mehmet Bülent Uğurluoğlu, Karahisar Kalesi'ne bu büyüklükte ve şehrin her yerinden görülebilecek büyüklükte bir bayrağın ilk kez asıldığını söyledi. Zafer'in 93'üncü yılının böyle farklı ve ilklere konu olacak bir çalışmayla kutlamak istediklerini belirten Uğurluoğlu, "Bu hafta bizler için çok önemli. Hem büyük zaferin yıldönümü hem de bu hafta içindeki önemli günlerden Afyon karahisar'> Afyon karahisar 'ın kurtuluşu olan 27 Ağustos'u böyle farklı ve önemine yakışır bir şekilde kutlamak istedik" dedi.

 EN BÜYÜK BAYRAK KALEDE DALGALANACAK

 Afyon karahisar 'ın en büyük bayrağını kaleye asmanın gururunu yaşadıklarını anlatan Uğurluoğlu, "Kale 226 metre yüksekliğinde ve Afyon karahisar 'ın simgesi. 228 metrekare boyutundaki bayrak Afyon karahisar 'ın da en büyük bayrağı. Tam 110 kilogram ağırlığında. Bayrağı arkadaşlarımız ip teknikleri ile kaleden aşağı sarkarak gerçekleşti. Yükseklik ve tehlikeli sarp kayalık nedeniyle tedbirli ve çok dikkatli çalıştık. Bayrağımız 30 Ağustos Zafer Bayramı akşamı kadar Karahisar Kalesi'nde dalgalanacak" diye konuştu

Editör: Haber Merkezi