AKUT Afyonkarahisar ekibinden anlamlı ziyaretler

AKUT Afyonkarahisar ekibi, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında anlamlı ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk olarak Afyonkarahisar Kadaifçioğlu İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden AKUT ekibi, okulun özel eğitim sınıfında görme engelli öğrencilerle bir araya geldi. Özel eğitim sınıf öğretmeni Özge Nilüfer Tunçkol, AKUT gönüllülerine 8 yıl önce açılan özel eğitim sınıfının Afyonkarahisar'da ilk ve tek olduğunu, öğrencileri kaynaştırma sınıflarına hazırladıklarını anlatarak öğrencilerin eğitim ve öğretimde kullandıkları materyaller hakkında da bilgi verdi. AKUT Afyonkarahisar Ekip Lideri Mithat Şener de öğrencilere, AKUT’un sivil toplum kuruluşu olarak anlam ve öneminden bahsetti ve faaliyet alanlarını anlattı.

Kadaifçioğlu İlköğretim Okul Müdürü Hasan Doğan ve Özel Eğitim Sınıf Öğretmeni Özge Nilüfer Tunçkol, AKUT ekibine bu anlamlı günde yapmış oldukları ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

İkinci olarak Afyonkarahisar Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Faruk Özkara’yı ziyaret eden AKUT ekibi, olağanüstü hallerde ve doğal afetlerde engelli bireyler için AKUT'un yaptığı çalışmalardan, engelli bireylere yönelik özel bilgilendirme ve eğitim seminerlerinden bahsetti. Ziyaret sırasında Faruk Özkara ve beraberinde bulunan engelli vatandaşlarla karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Özkara, AKUT ekibine ziyaretleri için teşekkür ederek, desteklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AKUT Afyonkarahisar Ekip Lideri Mithat Şener yaptığı açıklamada, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ilimizde yaptığımız ziyaretlerde, birçok engelli vatandaşımızla bir araya gelme fırsatı bulduk. AKUT Afyonkarahisar ekibi olarak birlik ve beraberlik içerisinde, yalnızca özel günlerde değil her zaman desteğe hazırız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi