AKUT'a İlk Yardım Eğitimi

Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Birimi eğitmenleri tarafından Afyonkarahisar AKUT (Arama Kurtarma) Derneğine "Sertifikalı İlk Yardım Eğitimi" verildi.

AKUT gönüllüsü 20 kursiyerin katıldığı eğitimde kalp masajı, suni solunum, boğulma, kanamalar, yaralanmalar, yanık ve donuklarda ilk yardım gibi medikal müdahalelere yer verildi.

2 gün boyunca devam eden eğitimde sertifika almaya hak kazanan kursiyerler için AKUT yerleşkesinde bir program düzenlendi.

İlk yardım sertifikalarını vermek üzere programa katılan Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi Uzmanı Hüseyin Çalışkan, sivil toplum kuruluşları (STK) ile afet durumlarında işbirliğin önemine değinen bir seminer verdi.

Afetlerde planlı ve organize olabilmek için afet öncesi yapılan ortak eğitim ve tatbikatların, gerçek afetlerde medikal müdahalelerde kaliteyi artırdığını söyleyen ve AKUT ve diğer STK'lar ile eğitim ve tatbikatların devam edeceğini vurgulayan Çalışkan, sağlık çalışanları olarak eğitim almış herkese ihtiyaçlarını belirterek afet anında kaosu önlemek, afetlerde kaliteli hizmet üretmek için AFAD, UMKE, 112 ve Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak paydada birleşerek eğitimlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi