AKÜ’NÜN ESKİ REKTÖR YARDIMCISI TUTUKLANDI

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 19 kişiden 11’i daha tutuklandı. Eski rektör yardımcısı Prof.Dr. Süleyman Taşgetiren’in de tutuklandığı öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz hafta sonu kentte sağlık çalışanlarına yönelik FETÖ soruşturması kapsamında operasyon düzenlenmiş ve aralarında Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden önceki aylarda ilişiği kesilen akademik ve idari personelden oluşan doktor ve sağlık çalışanı 19 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şahıslar dün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilmişlerdi. Dün gece geç saatlerde adliyeye sevk edilen şahıslardan 11’inin daha tutuklanarak Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildikleri bildirildi.
AKÜ Tıp Fakültesi eski Dekan vekili ve üniversite hastanesi eski Başhekimi'de tutuklandı
Tutuklanan şahıslar arasında AKÜ TIP Fakültesi eski Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Songur ile AKÜ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ünlü'nün de bulunduğu kaydedildi.
Diğer yandan, mahkeme çıkarılan 19 kişiden 8'nin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı ifade edildi. Tutuklanan şahıslar arasında profesör ve doçent gibi akademik unvanlı kişilerin sayısının ise yüksek olduğu öğrenildi.
 
Editör: Haber Merkezi