AKÜFEST, Kortej Yürüyüşü ve Kent Meydanındaki Etkinlikler ile Başladı


Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bilim, Teknoloji, Kültür ve Sanat Festivali (AKÜFEST) açılışı, AKÜ öğrencileri, personeli ve Afyonkarahisar halkının katıldığı kortej yürüyüşü ve Zafer kent meydanında düzenlenen açış töreni ile başladı.

İmaret Camisinden başlayan yürüyüş ve törene; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr. Murat Peker, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ile birlikte AKÜ yöneticileri, personeli ve öğrenciler katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜFEST’in daha önceki yıllarda bahar şenliği olarak düzenlediğini ama zaman içerisinde bilim, teknoloji, kültür ve sanat festivaline dönüşerek devam ettiğini belirtti. Karakaş, “AKÜFEST, 2020 yılında planladığımız, ancak pandemi nedeniyle 2 yıldır gerçekleştiremediğimiz bir etkinliğimiz. AKÜFEST süresince konferanslar, paneller, akademik birimlerimiz, kulüp ve topluluklarımızda görev alan öğrencilerimiz tarafından geliştirilen ürünlerin yer alacağı sergiler, sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerin yanı sıra konserler de gerçekleştirilecek. Bugünkü programımız AKÜFEST için hem bir açılış hem de bir duyuru niteliğinde. Daha önceki yıllarda da benzer biçimde bu etkinliğimizi şehir merkezimizden başlatıyorduk. Bugün de yağmur altında bir yürüyüş gerçekleştirdik. Yani ‘beraber ıslandık yağan yağmurda’ diyebileceğimiz bir hikayemiz oluştu” diye konuştu.

“Belediye Başkanımıza Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederim”

Gelecek yıllarda AKÜFEST’in bilim, teknoloji, kültür, sanat ve spor kısmını daha da güçlendirerek devam ettireceklerini belirten Karakaş, “Üniversiteler bilgi aktaran kurumlar olmalarının yanı sıra, aynı zamanda öğrencilerini ve toplumu sosyal ve kültürel açıdan geliştiren kurumlardır. Üniversiteler; ülkelerin, toplumların, şehirlerin dönüştürücü ve değiştirici mekanizmalarıdır. Bu anlamda etkinliğimizi hem bilim hem teknoloji hem de kültür-sanat ve eğlence konsepti ile planladık. Bu anlamda AKÜFEST’in hayata geçirilmesinde emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu etkinliğin gerçekleşmesinde bize çok önemli desteklerde bulunan Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek Beyefendiye de ayrıca teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

2022 yılının Büyük Taarruz Zaferinin 100. yılı, AKÜ’nün ise üniversite olarak kuruluşunun 30. yılı olduğunu dile getiren Karakaş, “Aslında üniversitemizin ilk tohumları 1974 yılında atılmıştı. Bu açıdan bakıldığında 48. yıldayız. Ancak üniversite olarak 1992 yılında kurulduğumuz için biz onu esas alıp bu sene 30. yıl kutlamalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliğimizi de hem zaferin 100. yılı hem de üniversitemizin kuruluşunun 30. yılı anısına gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu festivalin verimli geçmesini diliyorum. Öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel anlamda hem birikimlerini artıracak hem de eğlenebilecekleri bir ortama dönüşmesini arzuluyorum” dedi.

AKÜFEST’in ilk gün programı, Spor Bilimleri Fakültesi halk oyunları gösterisi, Devlet Konservatuvarı müzik dinletisi ve Kent Meydanından başlayıp Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde sona eren bisiklet ve motosiklet turu etkinliği ile sona erdi.

AKÜFEST, 24-26 Mayıs 2022 tarihleri arasında Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde bilimden sanata, spordan eğlenceye kadar pek çok programın yer aldığı etkinliklerle devam edecek.

Editör: Haber Merkezi