AKÜ’den 8 Akademisyen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde


Afyon Kocatepe Üniversitesinden (AKÜ) 8 bilim insanı 190 bini aşkın bilim insanının değerlendirildiği Stanford Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonucunda “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde yer aldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Stanford Üniversitesinden bilim adamlarının öncülük ettiği, Hollanda’dan da bilim insanlarının yer aldığı bir ekip tarafından atıf sayısı, h indeksi, hm indeksi, kendine atıf oranı gibi değişkenlerden oluşan ve kompozit indikatör bilimsel etki endeksi kullanılarak yapılan başarı sıralamasında dünyada yüzde 2’lik dilime giren “World Top % 2 Scientists List” araştırmacılar belirlendi.

Sıralama, “Kariyer Boyu Etki” ve “2021 Etki Sıralaması” olarak iki kategoride listelendi. Dünyanın en etkili bilim insanları listesinin “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu (188547), ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Demir (192262) ile “World Top % 2 Scientists List” sıralamasına girmeye hak kazandılar.

2021 Etki Sıralamasında ise Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Yılmaz (86974), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Ecer (89195), Bolvadin Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Emre Yüksel (137548) ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Demir (140962), Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kubi̇lay Aslantaş (176911), Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Kürklü (183575), Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Kavas (193593) sıralamaları ile “World Top % 2 Scientists List” sıralamalarında yer aldı.

Rektör Karakaş başarılı öğretim üyelerini tebrik etti

Listenin açıklanmasının ardından bir değerlendirmede bulunan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, listeye giren öğretim üyelerini gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalar dolayısıyla tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Rektör Karakaş, “Afyon Kocatepe Üniversitesi başarı ve kalite odaklı bakış açısı ile artık dünya genelinde adından söz ettirmeyi başaran bir üniversite olmuştur. Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Üniversitemizden akademisyenlerin yer alması hem Üniversitemiz hem de şehrimiz adına önemli bir gurur kaynağıdır” dedi.

Editör: Haber Merkezi