AKÜ’DEN 2 YENİLİK DAHA
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 15 Aralık 2012 tarihinde araç parkına dâhil ettiği Vanhool Marka, 170 kişi kapasiteli ithal otobüsle Ahmet Necdet Sezer Kampüsü içerisinde ring hizmeti vermeye başladı.
Türk Hava Yolları Yer Hizmetleri tarafından hava alanında apron-uçak arası yolcu nakli için kullanılan ulaşım aracı, Üniversitemize Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü tarafından hibe edildi. Araç, 19 Aralık 2012 Çarşamba günü itibariyle kampüs içi ulaşım aracı olarak ring hizmeti vermeye başladı.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü, bu yeniliğin yanı sıra 4 adet (golf aracı olarak da bilinen) küçük binek aracı da üniversiteye kazandırdı. Elektrik enerjisiyle çalışan bu araçlardan ikisi Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde, diğer ikisi ise Ali Çetinkaya Kampüsünde hizmete sunuldu.
Ali Çetinkaya Kampüsünde hizmete sunuluna 4 kişi kapasiteli araç, Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin kampüs içinde konsültasyon amaçlı binalar arası naklinde kullanılırken; 6 kişi kapasiteli araç ise ileri yaşta ya da yürüme engelli hastaların polikliniklerden Acil Yardım ve FTR Hastanesine naklinde kullanıyor. Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde hizmet veren araçlardan 2 kişilik olan araç, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı'nın kampüs içi teknik lojistik hizmetlerinde kullanılırken; 4 kişi kapasiteli araç ise güvenlik amaçlı hizmet veriyor.
Editör: Haber Merkezi