AKÜ’de Uluslararası Hafta Etkinliği Başladı


Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM) tarafından düzenlenen “8. International Week” etkinliği başladı.

Sabri Bektöre konferans salonunda başlayan etkinliğe AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, Hukuk Fakültesi Dekanı ve UİM Müdürü Prof. Dr. İhsan Cemil Demir ile birlikte 22 ülkeden 57 akademik ve idari personel katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan UİM Müdürü Prof. Dr. İhsan Cemil Demir, AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinin her yıl bahar aylarında uluslararası haftaya ev sahipliği yaptığını söyledi. Demir, “Cezayir, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Estonya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Gana, Irak, İtalya, Ürdün, Litvanya, Mauritius, Moldova, Polonya, Romanya, Slovakya, İspanya, Güney Afrika, Ukrayna ve Birleşik Krallık. Üniversitemizin uluslararasılaşma çabalarına katkıda bulunmaktan ve her birinizi üniversite yerleşkemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Afyonkarahisar’ın Akdeniz, Ege ve İç Anadolu Bölgelerinin iklim, bitki örtüsü ve kültür geçiş noktalarında yer aldığını ifade eden Demir, “Kentin adı burada tıbbi amaçlı yaygın olarak yetiştirilen afyondan ve siyah bir kaya üzerindeki kaleden yani Afyonkarahisar Kalesi’nden gelmektedir. Dünya çapında UNESCO mirası yaratıcı gastronomi şehirlerinden biri olan şehrimiz, seçkin Türk mutfağı ile dikkat çekiyor. Önemli ekonomik alanlar mermer, termal su turizmi ve tarımdır” diye konuştu.

Afyon Kocatepe Üniversitesinin yüksek kaliteli eğitim, bilimsel ve teknolojik üretkenlik, sosyal ve ekonomik katkı, üniversite ve sanayi iş birliği ile uluslararası akademik çalışma vizyonuna sahip olduğunu belirten Demir, şunları aktardı:

“Öğrencilerimizi ülke dışında kariyer yapacak, Avrupa ve Avrupa dışı ülkelerde çalışacak, bölgesel ve küresel ekonomik pazara katkıda bulunacak kadar yetenekli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Büromuz, uluslararası ilişkiler bağlamında uluslararası değişim programlarını başarıyla yürütmektedir. Hem Türkiye Ulusal Ajansı hem de Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen bu değişim programları sayesinde öğrencilerimiz ve personelimiz farklı ülkelerdeki partner üniversiteleri ziyaret etme fırsatı buluyor. 2021 yılında Erasmus+ programı kapsamında öğrenci hareketliliğinde 93 öğrencimizi, stajyerlik için ise 22 öğrencimizi gönderdik. Ayrıca partner üniversitelerimiz ile 2020 yılında 67, 2021 yılında 92 personel değişimi sağladık. Kurumlar arası anlaşmalar açısından AKÜ’nün KA131 projelerinde Avrupa ülkeleriyle 147, Uluslararası Kredi Hareketliliği, KA171 projelerinde ise Avrupa dışı ülkelerle 72 anlaşması bulunmaktadır. Bu istatistikler sayesinde tüm Türk üniversiteleri arasında Erasmus değişimleri açısından beşinci sırada yer alma şansını yakaladık. Bu başarıyı önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi umuyoruz.”

8. Uluslararası Hafta’nın programı hakkında bilgiler veren Demir, “Bugün ufak bir başlangıcımız olacak; Üniversite ve şehir turunun ardından katılımcı üniversitelerin kısa sunumları yapılacaktır. Ertesi gün 2021-2027’de başlatılan yeni Erasmus+ Programı ile ilgili iki farklı sunum ve çalıştay gerçekleştirecek ve KA171 projelerinde proje önerisi yazacağız. Yine üçüncü gün Erasmus+ Üniversiteler Fuarı’nın ardından AKÜ’nün oluşturduğu staj konsorsiyumları üzerine bir sunum ve çalıştayımız olacak. Son olarak Pamukkale, İzmir ve Efes gezilerine katılma şansınız olacak” dedi.

Açış konuşmasının ardından program, UİM Personeli Öğr. Grv. Ezgi Gürel’in AKÜ tanıtım sunumuyla devam etti.

Editör: Haber Merkezi