AKÜ’de Türk Halk Şiiri Paneli
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin düzenlediği panelde Türk halk şiirinin önemli isimleri anlatıldı.
AKÜ Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampusü Erdal Akar Konferans Salonu’nda düzenlenen panele AKÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Şengül'ün yanı sıra öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
AKÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Onur Aldoğan'ın başkanlık yaptığı panelde Kübra Çamurlu, Kübra Kaya, Mustafa Ekin ve Mehmet Yılmaz da Ahmet Yesevi'nin, Yunus Emre'nin, Karacaoğlan'ın ve Aşık Veysel'in hayatı, sanatçı kişiliği ve eserleriyle ilgili bilgiler verdi.
Panel başkanı Aldoğan, halk kültürünün ulusal kültürün en önemli ve en verimli kaynaklarından biri olduğunu söyledi. Halk şiirinin de bu kültürün en etkin, en yaygın ve özgün kollarından olduğunu belirten Aldoğan, “Halk şiirinin genellikle sözlü bir sözlü bir etkinlik olması, onun yazılı kaynaklara geçmesini kısıtlamıştır. Bu nedenle halk yığınları, halk şiirini yüzyıllarca gözü gibi korumuş, kulaktan kulağa ve kuşaktan kuşağa aktararak bugünlere getirmişlerdir" diye konuştu.İhlas Haber Ajansı
Editör: Haber Merkezi