AKÜ’de Rektörlük Devir Teslim Töreni Gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmet Karakaş, düzenlenen devir teslim töreniyle görevi Prof. Dr. Mustafa Solak’tan devraldı.

AKÜ Rektörlüğü Yönetim Kurulu Salonunda gerçekleştirilen devir teslim törenine AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, AFSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Aslan ile Prof. Dr. Ümit Dündar, AKÜ fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, meslek yüksekokulu müdürleri, idari yöneticiler katıldı.

Çalışmalar hafızalardan silinmeyecek

Devir teslim töreninde konuşan AKÜ eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ’de yeni dönemin başladığını ve bu açıdan güzel bir gün olduğunu ifade etti. 2011 Mart ayından beri yürüttüğü Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğünü 8 yıldır Rektör Yardımcısı olarak birlikte çalıştığı Prof. Dr. Mehmet Karakaş’a teslim etmekten büyük kıvanç duyduğunu söyleyen Solak, “Yıllardır beraber çalıştık. Birçok sorunları beraber çözdük. Birçok bilgileri beraber ürettik. Kendisine ayrıca Rektörlük dönemimde verdiği destekler, ürettiği bilgiler ve özellikle eğitim-öğretim alanına yaptığı katkılar nedeniyle de gerçekten teşekkür ederim. Bu yapılan çalışmalar hafızalardan silinmeyecektir. Yeni dönemde kendisine başarı dileklerimi iletiyorum. Güzel bir gün ve güzel bir dönem diliyorum” diye konuştu.

“Bu bir bayrak değişimi”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise Afyon Kocatepe Üniversitesinde bir bayrak değişimi yaşandığını dile getirdi. 1993 yılında başladığı çalışma hayatına rektör olarak devam edeceğini ifade eden Karakaş, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Solak 20 yılı aşkındır üniversitemize hizmet ediyor. Bunun 8 yılını rektörlük göreviyle sürdürdü. Şahsım ise 8 yıl içerisinde rektör danışmanlığı, dekanlık daha sonra rektör yardımcılığı görevlerinde bulundum. Bu süre içerisinde kendisinden çok şey öğrendim. İş takibi, karar alırken istişareye önem vermesi ve önemli kritik kararları soğukkanlılıkla alması gibi sayabileceğimiz konularda kendisinden çok şey öğrendik. Bu süre içerisinde gerek fiziki altyapı gerekse akademik süreçlerle ilgili üniversitemize geçekten çok büyük katkıları oldu” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Solak’ın rektörlük yaptığı dönemde Türkiye’nin zorlu süreçlerden geçtiğini söyleyen Karakaş, şunları kaydetti:

“Bu zorlu süreç hep birlikte bilgiler paylaşılarak, karşılıklı destekler verilerek sürdürüldü. Hocamın üniversitemize 20 yılı aşkın süredir vermiş olduğu hizmetinden dolayı çok teşekkür ederim. Üniversitemize ve şehrimize büyük katkıları oldu. Üniversitemiz ve şehrimiz arasında yeni bir dönem açıldı. Biz de bu süreci bundan sonraki dönemde daha yukarılara çıkarmaya çalışacağız. Bunun için edinmiş olduğumuz tecrübe ve sorunları çözme becerisi, oluşturacağımız yönetimle gerçekleştirilecek. Bu anlamda Sayın Prof. Dr. Mustafa Solak hocama bütün hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatında sağlık, mutluluklar ve huzur diliyorum.”

Eğitim öğretim üst seviyeye çıkacak

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ise Prof. Dr. Mustafa Solak’ın 20 yılı aşkın süre içerisinde AKÜ’ye vermiş olduğu hizmetler ve AKÜ’nün bünyesinden kurulan Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesine vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti. Okumuş, “İlimizin iki güzide üniversitesinden biri olan Afyon Kocatepe Üniversitesinin yeni döneminde bu bayrak yarışında bayrağı teslim alan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Karakaş hocama da bundan sonraki görev süresinde başarılar diliyorum. Bundan sonraki süreç içerisinde ilimizin iki kardeş üniversitesi olarak el ele vererek ilimizde eğitim öğretimin daha üst seviyelere çıkarılması için birlikte çalışacağımıza söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

Törende AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, yaptığı hizmetlerden dolayı günün anısına Prof. Dr. Mustafa Solak’a plaket ve çiçek takdim ederken, Solak da Rektör Karakaş’a çiçek takdim etti.

Editör: Haber Merkezi