AKÜ’DE FETÖ İNCELEMESİ!..

Bir hocamız Anayasa Mahkemesinin üyeleri hakkındaki kararını hatırlattı.
“35. Tedbirin uygulanması için mutlaka terör örgütüyle, terör faaliyetleriyle ve bu arada darbe teşebbüsüyle Anayasa Mahkemesi Üyeleri arasında bağ kurulması aranmamış; MGK'ca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen "yapı", "oluşum" veya "gruplar"la bağ kurulması yeterli görülmüştür.”
“36. Diğer taraftan maddeye göre meslekten çıkarma tedbirinin uygulanabilmesi için söz konusu bağın yapıya, oluşuma veya gruba "üyelik" veya "mensubiyet" şeklinde olması zorunlu olmayıp "iltisak" ya da "irtibat" şeklinde olması da yeterlidir.”
“37. Son olarak maddede, terör örgütleri veya MGK'ca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplar ile üyeler arasındaki bağın "sübut" derecesinde ortaya konulması aranmamıştır. Böyle bir bağın Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca "değerlendirilmesi" yeterli görülmüştür. Buradaki değerlendirme Genel Kurulun salt çoğunluğunda oluşacak bir "kanaati" ifade etmektedir. Kuşkusuz bu kanaat cezai sorumluluğun bulunup bulunmadığından bağımsız olarak sadece meslekte kalmanın uygun olup olmadığı yönünde bir değerlendirmeden ibarettir.
“38. KHK'nın 3. maddesinde bu kanaate varılabilmesi için belli bir tür delile dayanma zorunluluğu öngörülmemiştir.”
Bırakın delil aramayı, mensubiyeti, faaliyeti, Vatana ihaneti en önemli faktör görmüş, sadece iltisaktan, yani örgütle kavuşma, birleşme kriterlerinden Yüce Mahkeme iki üyesini ihraç etmiş. Sonra da tutuklandılar.
Sübut derecesinde bağ aramamış.
AKÜü’de bağ sübut derecesini geçmiş, yüzlerce delil de var.
İltisak dersen, yani kavuşma, birleşme katmerli.
Cami ne kadar büyük olsa imam gene bildiğini okur derler. İmam bildiğini okumuş.        
Afyon Kocatepe Üniversitesinde 144 kişi açığa alınmış.54 akademik,19 idari olmak üzere 73 personel de ihraç edilmiş. Bunlardan 47 tanesi tutuklu, 21 adli kontrollü.
Hoca  açıkta olan “60” kişiyi çağırmış. Açığa almada verilen süreyi kaldırmış. Süresiz açıktalar yani. Tek tek tebligat yapılmış.
 Duyuma göre 42 kişilik bir liste YÖK’e gitmiş. Muhtemelen ihraç diyorlar.  18 Kişi de incelemede. Göreve döndürülebilecek personel olabilir. Deniliyor.
19 Kişi de Tıp ağırlıklı yayınlarından inceleniyormuş. FETÖ cülerle ortak yayını olanlar. Bunlar hoca samanlıkta iğne arıyor. Daha hala FETÖ cü bir müdür görevde diyorlar.
Bir diğer konu, takip edilen ve korunacağı tahmin edilen kişilerin göreve döndürüleceği.  Şimdiden bazı isimler kesin  diye konuşuluyormuş. Hatta aynı yerine değil de, gözden ırak bir yere, gizleme.  Bakalım kimler dönecek.
Suçsuz olan dönsün. Amenna.
Daha önce köşemizde  yazmıştık. Koruma-kollama. 18.7.2016 tarihinde hızla istifa eden tutuklu Doçentin, hemen istifasının kabul edilip, ihraçtan kurtarılması gibi. Hatta bu hocanın Anabilim Dalı Başkanlığına hülle ile getirilmesi gibi.
İhraç çok önemli. Korunan kişi ihraç olsaydı, diğerleri gibi ömür boyu Devlet dairesinde işe giremeyecek. Özel sektöre gitse de Devletten atılmışın deyip işe alınmayacaktı.
Diğer ihraç edilenler beddua ediyor herhalde. Hoca çağırıp, bizden de istifa alsaydın diye. Yola beraber çıktık,niye bizi yarı yolda bıraktın diye.
 İhraçtan kurtarma FETÖ mücadelesinde önemli bir suç. Yani evinde FETÖ’cü kaçak birini saklamak gibi bir şey. Yetkililerimiz buna bakacaktır
Hoca artık FETÖ cülerin tespitinde de yeni yöntem uyguluyormuş dedik. 
 Hoca hatta YÖK’te toplantıda, biz açığa alıyoruz, ihraç ediyoruz. Yarın bunlar bizim hakkımızda tazminat davası açarlarsa ne olacak. Demiş. Doğru mu hocam.
YÖK ikna olmuş gibi, bazı Üniversiteler de bu şekilde işlem yapılıyor diye duyuyoruz.  
İhraç olan, açığa alınan insanlar sormazlar mı?.
Madem açığa almadan sorgulama yapılabiliyordu. Bizi neden apar-topar açığa alıp itibarımızı zedelediniz diye. Hatta ihraç ettiniz.
Hoca nereleri düşünüyor. Kasap et derdinde, koyun can derdinde derler. Tazminat davası açarlarsa işe para giriyor.
Sümüklü FETÖ müritlerini paraya endekslemiş. Nereye el atsan milyon dolarlar çıkıyor.
Afyonkarahisar’dan da yılda 60  milyon Nepal ile Brezilya’ya gidiyormuş.
Bu iddia doğru ise ne kadar acı.
Afyonkarahisar’ın köy okullarına bir bakın.Ne haldeler.Nepal mi ,Brezilya mı çok önemli.
Hani kelle koltukta, kellemi koydum bu yola diye bir söz vardır.
Sayın Cumhurbaşkanımız FETÖ mücadelesinde hayatını koymuş ortaya.
Hocanın da düşüncesine bakın tazminat.
AKÜ’ de açığa alınıp, serbest kalanlardan Savcılığa suç duyurusunda bulunan ve bulunacaklar varmış. İtibarımız zedelendi diye.
Haksız ve suçsuz birileri de mi ihraç oldu acaba. Açığa alınan ve ihraçtan geri dönenlerin Adli Makamlarda haklarını aramaları da doğal. Bu kendi takdirleri.
Acaba ,bu sorgulama da dün köşemizde yer alan Sandıklı Meslek Yüksek Okulu hocaları da mı aynı yöntemle sorgulanacak hocam.
FETÖ oyunları meşhurdur. Bunlar sık sık basında dile getiriliyor. Açığa almadan sorgulama yöntemi çok enteresan. Bu FETÖ cüleri koruma ,kollama taktiği gibi görünüyor.
Hala, sümüklü FETÖ nün oyunları bitmiş değil. Elebaşı FETÖ cüleri Devletin önemli kurumlarının başındalar.Balık baştan kokar. Baştan başlamalı.
Bu kriptolar FETÖ Mücadelesini sulandırmaya çalışıyorlar.
FETÖ cüleri korumak Vatana ihanettir. Vatan hainliğidir.
AKÜ’de FETÖ kadrolaşması önemli noktalarda ortaya çıkıyor.
 
Editör: Haber Merkezi