AKÜ’DE "ÇOCUK HAKLARI" SUNUMU 
Afyonkarahisar Çocuk Hakları Komitesi Başkanı Şevval İrem Lafçı, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı son sınıf öğrencilerine "Çocuk Hakları" konulu bir sunum yaptı.
Çocuk Hakları Komitesi'nde 9 yıldır görev alan 15 yaşındaki Şevval İrem Lafçı'nın AKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Münevver Can Yaşar'ın "Çocuk İhmal ve İstismarı" dersi kapsamında yaptığı sunumda, bugüne kadar Türkiye'de çocuk hakları konusunda yapılan çalışmaları anlattı. Lafçı, her yıl her ilden bir kız ve bir erkek öğrencinin katılımıyla düzenlenen Ulusal Çocuk Forumları'nın yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesinde kurulan Çocuk Hakları İzleme Komitesi, Çocuk Danışma Kurulu ve Çocuk Komiteleri konusunda da bilgiler verdi.
Çocuk Forumları'nda verilen eğitimler ve bu eğitimler sonunda şu anda Türkiye'deki çocukların neleri sağladıkları, komitelerin imkanları ve zorlandığı konular ile ilgili bilgilerin de aktarıldığı sunum sonunda, 2012-2013 akademik yılının bahar döneminde AKÜ'de öğretmen adayları ile belirli zamanlarda çocuk hakları eğitimleri verilmesi kararlaştırıldı.
Editör: Haber Merkezi