AKÜ YERBİLİMLERİ LİSTESİNDE İLK 10’A GİRMEYİ BAŞARDI
 
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), yer ve çevre bilimleri alanında, Nature Index tarafından 2016 yılı için yapılan uluslararası bilimsel yayın sıralamasında Türkiye yedincisi oldu.
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan AKÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Yıldız, Nature Index’in tıp, sağlık, kimya, fizik, yer ve çevre bilimleri konularında dünyanın en saygın 68 bilimsel dergisinde yayınlanan makaleleri tarayarak aylık ve yıllık listeler oluşturduğunu belirtti. Yıldız, 2016 yılı için oluşturulan listede, AKÜ’nün, Türkiye’de 114’ü devlet olmak üzere yaklaşık 200 üniversite içerisinde, yedinci sırada yer almasının gurur verici olduğunu kaydetti. Yıldız, “Bu başarının yakalanmasında yer bilimlerine her zaman destek olan rektörlüğümüze, dekanlığımıza ve söz konusu çalışmaları gerçekleştiren değerli öğretim elemanlarımıza teşekkür ederim” dedi.
 
Nature Index hakkında
 
Sıralamayı yapan Nature Index, Nature Publishing Group (NPG) tarafından, yer ve çevre bilimleri ile ilgili konularında dünyanın en saygın 68 bilimsel dergisinde yayınlanan makaleleri tarıyor.
 
Aylık olarak güncellenen Nature Index tarafından 1 Ocak-31 Aralık 2015 tarihleri arasındaki yayınların kullanıldığı listeye www.natureindex.com (2016 yılı için) Top Institutions in Earth & Environmental Sciences bölümünden ulaşılabiliyor.
 
Editör: Haber Merkezi