Akü Üniversite Tercihlerinde Danışmanlık Desteği Sağlayacak
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) ‘Mesleki Rehberlik ve Tanıtım Günleri’ programıyla, Afyonkarahisar ve çevresindeki üniversite adayı öğrencilere üniversite tercihlerinde danışmanlık desteği sağlayacağı bildirildi.
AKÜ’den yapılan açıklamada, 16-20 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Mesleki Rehberlik ve Tanıtım Günleri’ programı kapsamında, Afyonkarahisar ve çevresindeki üniversite adayı öğrencilere AKÜ’nün üniversite tercihlerinde danışmanlık desteği sağlamak için kapılarını açacağı belirtildi.
Afyonkarahisar’da; 19 bin adayın girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) sonuçlarının 20 Temmuz itibariyle açıklanmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, 25 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında öğrenciler tercihlerini ÖSYM’ye bildirecekleri kaydedildi.
Bu süreçte öğrencilerin kendilerini ve tercih edecekleri bölümü de tanımalarının büyük önem taşıdığına dikkat çekilen açıklamada, “AKÜ olarak bu yıl ilk kez başlatılan programla Afyonkarahisar ve çevresinden üniversite tercihi yapacak öğrencilere seçecekleri bölümlerin özellikleri, bölümde öğrenim görecek öğrencilerin sahip olması gereken özellikler vb. konularda bilgi verilmesi hedeflenmektedir” denildi.
AKÜ’NÜN KAPILARI ZİYARETÇİLERE AÇIK OLACAK
AKÜ’de 61 farklı dalda lisans eğitimi, 48 farklı dalda ön lisans eğitimi verildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi: “Bu dallar öğretmenlik, mühendislik, sağlık, sanat, ekonomi ve yönetim bilimleri ve turizm gibi geniş bir alana yayılmıştır. Dolayısıyla, hangi üniversiteyi seçerse seçsin, doğru bir tercih yapmak isteyen öğrenciler için ‘Mesleki Rehberlik ve Tanıtım Günleri’ önemli bir fırsat oluşturacaktır. AKÜ, aday öğrencilerin bilinçli ve doğru tercihi yeterli bilgiye sahip olarak yapabilecekleri düşüncesinden hareketle, bölüm tercihleri konusunda adaylara destek olmak, üniversitenin akademik birimlerini, eğitim olanaklarını ve kampüs yaşamını tanıtmak üzere, tercih dönemi boyunca aday öğrencilere kapılarını açıyor.
Adayların tercihleri ile ilgili her konuda destek olmak amacıyla düzenlenecek program kapsamında adaylar, AKÜ’nün merkezdeki Ahmet Necdet Sezer Kampusünde bulunan Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Teknoloji ve Veteriner Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu ile Ali Çetinkaya Kampusündeki Tıp Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Afyon Meslek Yüksekokulunda bulunan bölüm ve programların atölyeleri, laboratuvarları ve derslik alanları ziyarete açık olacak.”
AKÜ’NÜN KONTENJANI
11 BİN 275 AKÜ’nün 2012-2013 akademik yılında toplam kontenjan sayısının 11 bin 275 olarak belirlendiği bildirilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Toplam kontenjanı 4 bin 899 olan lisans programlarından 3 bin 38’i birinci öğretim, bin 646’sı ikinci öğretim ve 215’i özel yetenek kontenjanlarından oluşmaktadır. Ön lisans programlarından ise 200 kontenjan uzaktan eğitim meslek yüksekokuluna ayrılmıştır. Bu yıl Eğitim Fakültesinin ve Mühendislik Fakültesinin ikişer, Teknoloji Fakültesinin bir bölümüne ilk kez öğrenci alınacak. Bunlar İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği ve Biyomedikal Mühendisliği bölümleridir.”
 
Editör: Haber Merkezi