AKÜ öğrencilerinden örnek davranış

Afyon Kocatepe Üniversitesi Genç Tema topluluğu su kaynaklarının kirliliğine ve insan kaynaklı doğa tahribatına dikkat çekmek adına“Afyonkarahisar ili Erkmen Göleti” çevresinde çevre temizliği etkinliği gerçekleştirmiştir.

Su tüm canlıların yaşamı için önemli bir unsurdur. Günümüzde 2,8 milyar insan su kıtlığı ile karşı karşıya ve su varlıkları gün geçtikçe kirlenmekte ve sağlıklı suya erişim güçleşmektedir. Türkiye’de su fakiri olmasa bile su kısıtı olan ülkelerden bir tanesidir. Türkiye’de kişi başına 1519 m3/yıl su düşmektedir. Türkiye İstatistik Kurumu 2030 yılında ülke nüfusumuzun 100 milyon olacağını öngörmektedir. Mevcut kaynakların tamamının bozulmadan korunduğunu varsaysak bile 2030 yılı için kişi başına düşen kullanılabilir su miktarının 1.000 m3/yıl civarında olacağı söylenmektedir. Dünyadaki büyük şehirlerin bazıları içme sularının büyük bir bölümünü ormanlık bölgelerden sağlamaktadır. Ormanların suya en büyük katkısı, sağladığı su miktarının yanında suyun kalitesini koruması olarak öne çıkmaktadır.

TEMA Vakfı gönüllüleri su varlıklarının (göl, nehir, sulak alan, dere, sahil, vb.) etrafında ve orman, park gibi alanlarda, son günlerde dünya çapında da yaygınlaşan çevre temizliği etkinliği gerçekleştirerek, çocuklara ve gençlere yönelik eğitim etkinlikleri düzenleyerek konunun önemine dikkat çekmektedir. Bu kapsamda AfyonkarahisarGenç Tema topluluğu da Erkmen Gölet’inde etkinlik gerçekleştirmiştir.

Gerçekleştirilen etkinliğine Erkmen Belediyesi Belediye Başkanı Memduh Kuş, Afyon Kocatepe Üniversitesi Moleküler Biyoloji Ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yıldız Ve Öğretim Üyeleri Prof Dr. Ahmet Serteser, Prof . Dr. Mustafa KargıoğluVe Dr. Öğret. Üyesi Hakan Terzi , Doğa Koruma Ve Milli Parklar Afyonkarahisar Şube Müdürü V. Hüseyin Bozoklu, Tema Vakfı Afyonkarahisar İl Temsilcisi Önder Çelik , Ziraat Mühendisleri Odası Afyonkarahisar İl Temsilcisi Emine Derya Aşkıner, Afyon Kocatepe Üniversitesi Doğa Koruma Biyoizleme Uygulama Ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş, Afyon Kocatepe Üniversitesi Moleküler Biyoloji Ve Genetik Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ciğerci, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları gönüllülerinden oluşan yaklaşık 100 kişi katılmıştır.

Editör: Haber Merkezi