AKÜ Öğrencilerinden Köy Okulu Tadilatı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğrenci Konseyi tarafından başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında ‘orda bir köy var uzakta o köy bizim köyümüzdür’ sloganıyla yola çıkan 25 öğrenci, bir köy okulunun tadilatını yaptı.

Sosyal sorumluluk projesi etrafında bir araya gelen öğrenciler, kendilerini rakımı 2 bin metre yükseklikte olan İhsaniye ilçesine bağlı Kıyır ilkokulunu tamir ve tadilatlarını yaparken buldular. El birliğiyle tamir ve tadilatını gerçekleştiren üniversite öğrencileri, okulu bugün öğrenci kardeşlerine teslim ettiler.Gerçekleştiren sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgiler veren Konsey Başkanı Süleyman Gücek, “Daha önceden edindiğimiz bilgilerden İhsaniye ilçesine bağlı Kıyır İlkokulunun binasının vaziyetinin kötü olduğunu öğrenmiştik. Yaklaşık bir ay önce bir grup arkadaşımızla Kıyır İlkokulunu ziyaret ederek, okulun mevcut durumunu gördük ve okul müdürümüzle temasa geçtik. Gerçekten okulun görünümde ve içerisinde ciddi sıkıntılar vardı. Sağolsun müdürümüzde İhsaniye İlçe Milli Eğitim Mmüdürlüğüyle görüşerek, bizim taleplerimizi iletti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde çalışma haline girdik. Malzeme temini İhsaniye Milli Eğitim Müdürlüğü yaptı. Bizde üniversite öğrencileri olarak okulun sıva, boya ve tamirat işlerini yaptık” dedi.

“ÇİFTE BAYRAM YAPACAKLAR”

Amaçlarının bir ilkokul öğrencisinin sağlıklı bir şekilde eğitim öğretim görmesi olduğunun altını çizen Gücek, “Kıyır İlkokulunda öğrenim gören 19 tane minik öğrenci kardeşlerimiz var. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 26 Nisan’da onların bayramları olacak. O tarihte minik öğrenci kardeşlerimiz çifte bayram yapacaklar. Hem onlar yeni okullarına ve sınıflarına kavuşacaklar. Hem de geleceğimizin umudu olan 19 kardeşimize güzel hediyeler vereceğiz. İnşallah bu tür projelerin birçok üniversitede hayat bulmasını arzu ediyoruz” dedi.“İKİ GÜNDÜR ÇALIŞIYORUZ”Sosyal sorumluluk projesine görev alan öğrencilerden Mehmet Hamziyan da, Kıyır ilkokulun tamir ve tadilat işlerinde iki gündür çalıştıklarını söyledi. Okulun gerçekten çok kötü durumda olduğunu ifade eden Hamziyan, “Her şeyden önce biz burada gönüllüyüz. Okulun dış duvarlarından işe başladık. İlk önce sıva yaptık. Daha sonra okulun içerisini boşalttık. İçeride bazı eksikler vardı. Onları hallettik. Ardından da boya işlemlerine geçtik. Şuanda bitirme aşamasındayız. Boya işlerini de bitirdikten sonra tekrar okulumun içerini düzenleyeceğiz. Daha sonra da Kıyırlı minik öğrencilerimize okullarını teslim edeceğiz. Buda onlara güzel bir 23 Nisan hediyesi olacak” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZ DAHA GÜZEL BİR OKULDA EĞİTİM ALACAKLAR”

Tadilatı 3 günde bitiren üniversite öğrenciler bugün gerçekleştirdikleri tören ile okulu İhsaniye İlçe Kaymakamı Hamit Bağlama ve Okul Müdürü Fatih Çalışır’a teslim ettiler.Öte yandan, törende konuşan Çalışır, kendisinin üniversite öğrencisiyken de arkadaşları ile benzer bir proje gerçekleştirdiğini ifade ederek, AKÜ’lü öğrencileri okullarını verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. Çalışır, ayrıca yapılan tadilatın ardından öğrenciler daha temiz ve fiziki şartları daha iyi olan bir okulda eğitim alacaklarını da vurguladı.
 
Editör: Haber Merkezi