AKÜ Öğrencilerinden kan bağış projesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen ve öğrenci topluluklarının destek verdiği '2016 Yılında 2016 Ünite Kan Projesi' için kutlama etkinliği düzenlendi.

AKÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı Musa Uslan, Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman, AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Süleyman Gücek ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlikte konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Süleyman Gücek, öğrenci kulüplerinden büyük destek gördüklerini söyledi. Gücek, "Bizim inandığımız bir yol var ve insanlara bir can vermeyi istiyoruz. 14 gün gibi bir sürede bu projeyi başarmanın gururunu yaşıyoruz. AKÜ öğrenci toplulukları ve tabi ki gönüllü arkadaşlarımız çok büyük iş başarmıştır" dedi.
Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Kubilay Akman da Afyonkarahisar'daki kan bağışı faaliyetlerinden bahsederek, gerçekleştirilen proje ile birlik olunduğunda ne kadar güçlü olunacağının kanıtlandığını vurguladı.
148 YILDIR HİZMET VERİYOR
Vali Yardımcısı Musa Uslan da Türk Kızılay'ının 148 yıldır ülkeye büyük hizmetleri olduğunu anlattı. Vali Yardımcısı Uslan, şöyle dedi:
"Kızılay, 24 saat boyunca kan merkezleri sayesinde hayatımızdadır. İnsanlarımız kan verdikleri zaman aslında sadece kan vermekle kalmıyor, bir nevi check- up da yapmış oluyor. Çünkü Kızılay sağlıklı kan sağlayan Türkiye'deki tek kuruluştur. Türkiye'deki kan ihtiyacının yüzde 90'ını Kızılay sağlıyor. Eskişehir, Afyon, Kütahya, Bilecik bölgesinde bulunan Kızılay Kan Merkezi ise bölge ihtiyacının yüzde 100'ünü karşılamaktadır."
 
 
Editör: Haber Merkezi