AKÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİMLERİ YAPILDI

Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulunda mezuniyet dolayısıyla boş kalan üyelik için seçim yapıldı. AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sabri Bektöre konferans salonunda yapılan seçime AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüdai Koçyiğit, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Yılmaz Sarpkaya ve AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Süleyman Gücek ile öğrenciler katıldı.

 

Seçim öncesinde bir konuşma yapan AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Süleyman Gücek öğrenci konseylerinin resmi bir başkanlık olduğunu ve rektörlük ile öğrenci arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi. Gücek, “1 Aralık 2014’te aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Basın-yayın istatistiklerine göre Türkiye’nin en aktif öğrenci konseyi durumundayız” dedi. Gücek, “Rektörlük makamında öğrenci arkadaşlarımızın sesi olmaya çalıştık. Bu kapsamda belirli aralıklarla toplamda 45 adet yazılı dilek, istek ve şikâyette bulunduk” diye konuştu.

 

Daha sonra söz alan AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise öğrencilerin üniversitelerin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, “Öğrenci konseyi başkanımızın bizlere iletmiş olduğu istek ve talepler ile bizim planladıklarımızın uyuşmuş olması bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Gerek öğrenci konseyi gerekse de bizler sınıflara rektör hocamızla ansızın girerek doğrudan iletişim kurmaktayız. Seçimler herkese hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

 

Yapılan seçimle Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulundaki Halkla İlişkiler ve Bilişim Sorumluluğuna Şuhut Meslek Yüksek Okulu öğrenci temsilcisi Halil Vural seçildi. Seçimin ardından Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile birlikte öğle yemeği yedi.

Editör: Haber Merkezi