AKÜ Mezunları, AKÜ Öğrencileriyle Buluştu


Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) kuruluşunun 30. yılı kutlamaları ve 1. Kocatepe Mühendislik Bilimleri Öğrenci Sempozyumu kapsamında “Mezunlar Konuşuyor” paneli gerçekleştirildi. Konusunda uzman ve kariyer sahibi AKÜ Mühendislik Fakültesi mezunları, öğrencilere hedeflere ulaşmaları hakkında kendi tecrübelerinden yola çıkarak tavsiyelerde bulundu.

Yöneticiliğini AKÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Evcin’in yaptığı panelde Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumunda görev yapan Ezgi Gül Bağcı, Özgün Yapı Denetim’den Mehmet Hamziyan ve REDpaint’ten Şahin Kırmızı deneyimlerini paylaştı.

“Staj dönemlerinizi verimli geçirin”

Panelde sözü ilk alan Şahin Kırmızı, mezuniyeti ile REDpaint firmasını ulusal bir marka haline getirmesi arasında geçen süreci anlattı. Kırmızı konuşmasında 2001 yılında Seramik Mühendisliği Bölümünden mezun olduğunu söyleyerek “Öncelikle insanın kendisini yetiştirmesi lazım. Planlama yapmak lazım. Teoride görmüş olduğunuz her hangi bir konu pratikte karşılığını bulmayabiliyor. Staj döneminde olan arkadaşlarımıza tavsiyem stajlarını verimli geçirmeleri yönünde olacak. Zamanınız bolken ve gençliğin verdiği hareketliliğe sahipken bunu avantaja çevirmek gerekli” şeklinde konuştu.

“Karamsarlığa gömülmek yerine amaçlarınızı hatırlayın”

Hem Kimya hem de Gıda Mühendisliği mezunu Ezgi Gül Bağcı ise azim ve gayret etmenin öneminden bahsederek sorulan bir soru üzerine başarı olmanın formülüne ilişkin şu tespitleri aktardı:

“Kendi şahsi deneyimlerime göre çok planlı ve düzenli olmak gerektiğini söyleyebilirim. Çift ana dal çok ders almamı gerektiren bir süreçti. Çok düzenli olmak, dersleri zamanında takip etmek, çalışmayı sınav öncesine ertelememek başarıyı getirdi. Motivasyonu kaybetmemek için amaçları unutmamak, daima hatırlamak gerekiyor. Karamsarlığa gömülmek yerine amaçları hatırlamak benim motivasyon kaynağımdı.”

“Okul dışı aktiviteleri önemseyin”

Panelde son sözü alan Mehmet Hamziyan ise 2016 yılında mezun olduğunu belirterek kendi kariyer yolculuğundan örnekler verdi. Okul hayatını değerlendirirken akademik başarı kadar kulüp aktiviteleri gibi çalışmalara da yer verilmesi gerektiğini ifade eder Hamziyan “Okul hayatımda her aktivitede bulunmaya çalıştım. Bunun bana kattığı pek çok şey oldu. Sektörden insanlarla tanıştım. İş insanlarıyla diyalog geliştirdim. Bunun da iş yaşantısında faydalarını gördüm” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği panel, konukların kendilerine yöneltilen soruları yanıtlamalarının ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi