AKÜ Konservatuvarına, Başvurular Yüzde 55 Artı..
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı'nın 2013-2014 eğitim-öğretim yılı özel yetenek sınavları sona erdiği, bu yıl yapılan sınav başvurularında yüzde 55 oranında da artış olduğu kaydedildi.
AKÜ Devlet Konservatuvarı'nın 2013-2014 akademik yılında Müzik Bölümü, Sahne Sanatları Bölümü, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği bölümlerine öğrenci almak için 10-13 Eylül 2013 tarihleri düzenlediği özel yetenek sınavlarının tamamlandığı bildirildi. AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampusü Devlet Konservatuvarı binasında gerçekleştirilen özel yetenek sınavları sonunda müzik bölümü yaylı çalgılar ana sanat dalına 8, piyano ana sanat dalına 11, nefesli çalgılar ve vurmalı çalgılar ana sanat dalına 5 olmak üzere 24 kişi; Türk sanat müziği bölümü temel bilimler ana sanat dalına 15 ve ses eğitimi ana sanat dalına 15 olmak üzere 30 kişi; Türk halk müziği bölümü çalgı eğitimi ana sanat dalına 9 ve ses eğitimi ana sanat dalına 9 kişi; sahne sanatları bölümüne ise 6 olmak üzere toplam 78 kişi kesin kayıt yaptırmaya hak kazandığı belirtildi. Müzik bölümü, Türk sanat müziği bölümü ve sahne sanatları bölümünün tek, Türk halk müziği bölümünün ise iki aşamada yapılan sınavları sonunda başarılı olan asil adayların kayıtlarının, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsündeki Devlet Konservatuvarı binasında 16-17 Eylül 2013 tarihlerinde yapılacağı kaydedildi. Konu ile ilgili AKÜ'den yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
"Asil liste içerisinden kaydını yaptırmayan adayların olması durumunda açık kalan kontenjanlar yedek listedeki isimler arasından doldurulacak. Bunun için de yedek listede bulunup kayıt yaptırmak isteyen adayların 18 Eylül Çarşamba günü mesai bitimine kadar AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğüne dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. Devlet Konservatuvarı Müdürlüğüne dilekçe ile başvuran yedek adaylar arasından en yüksek puandan en düşük puana doğru kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar, aynı gün ilan edilecek olup bu adaylar, 19 Eylül Perşembe günü mesai saatlerinde kayıt işlemlerini yaptırabilecekler."
Editör: Haber Merkezi