AKÜ İNGİLİZCE ŞARKILARDAN OLUŞAN KONSER DÜZENLEDİ
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 11 Aralık 2013 tarihinde, Yabancı Diller Yüksekokulunda hazırlık eğitim alan öğrencilerle birlikte İngilizce şarkılardan oluşan bir konser düzenlendi. Söz konusu koro ve solo müzik etkinleri, AKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanı Okt. Erkan Uysal'ın koordinesinde 6 yıldır düzenli olarak devam etmektedir.
Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen, AKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanları ile çok sayıda öğrencinin katıldığı konserin ilk bölümünde Amerikalı eğitmen Ruby O'Connor keman çalarak, vokal yaptı. Hazırlık öğrencilerinden Büşra Badak, Rabia Tamer ile Alpaslan Gül'ün vokalde yer aldığı konserde AKÜ Teknoloji Fakültesi öğrencisi Orçun Türk bas gitarda, Okt. Ömer İnceelgil bateride, Okt. Erkan Uysal da elektro gitarda kendilerine eşlik ettiler.
Grup Utopia'nın sahne aldığı, AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Volkan Tunç'un solist olarak yer aldığı ikinci bölümde ise ritim gitarlarda AKÜ Turizm Fakültesi öğrencisi Faruk Topçu ve elektro solo gitarda Okt. Erkan Uysal, bas gitarda AKÜ Teknoloji Fakültesi öğrencisi Orçun Türk, bateride de AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Burak Özkaya çaldıkları eserlerle, öğrenci arkadaşlarına keyifli dakikalar yaşattılar.
Grup Utopia, 2009 yılında koro çalışmaları sırasında enstrüman çalan öğrencilerin varolduğunun ortaya çıkması sonucu Okt. Erkan Uysal'ın yeni bir grup kurma düşüncesi ile oluşmuştur. AKÜ öğrencilerine her yıl düzenli olarak konserler düzenleyen grup, Anadolu Rock, Alternatif Rock ve Progressive Rock tarzında müzik icra etmektedir.
Editör: Haber Merkezi