AKÜ Hobi Bahçelerinde Sona Gelindi

Afyonkarahisar Belediyesi ve AKÜ iş birliğinde yapımına başlanan AKÜ Hobi Bahçeleri tamamlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından yapılan 24 bin metrekarelik ‘Hobi Bahçesi’nde son aşamaya gelindi. Belediyemiz ve AKÜ arasında imzalanan protokol kapsamında her biri 100 metrekare alana sahip 115 adet hobi bahçesi tamamlanarak üniversite yönetimine teslim edildi.

ÖĞRETİM ÜYELERİ STRES ATACAK

‘Doğa Dostu Belediyecilik’ anlayışıyla Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nün bulunduğu alana inşa edilen Hobi Bahçesinde; 55 bin metrekarelik piknik alanı, bisiklet ve koşu yolları, mescit, fitness alanı, çocuk oyun grubu, otopark, güvenlik binası ve dinlenme alanları yer alıyor. Öğretim üyelerinin kullanımına sunulacak olan Hobi bahçelerinde sebze ve meyve yetiştiriciliği yaygınlaştırılacak. Bahçe sahipleri kendi meyve ve sebzelerini üretirken bir yandan da spor ve yürüyüş yapma fırsatı da bulacak. Afyon Kocatepe üniversitesinde görev yapan hocalar mesainin ardından soluğu burada alacak. Toprakla uğraşıp meyve ve sebze yetiştirecek bir yandan da stres atacaklar.

115 ADET HOBİ BAHÇESİ

Hobi Bahçeleri için en kısa sürede teslim töreni yapacaklarını söyleyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek; “Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile yapmış olduğumuz protokol gereği Atıksu Arıtma Birliğimizin önünde üniversitemize tahsisli âtıl durumda kalan alanı talep ettik, üniversitemize ait Mandacılık Eğitim Enstitüsünün olduğu yere de iki tane depo istemişlerdi onu yaptık. İlaveten hobi bahçesi olursa “bizde katılırız” dediklerinde uygun bir alan buldular gittik, görüştük anlaştık ve yapmış olduğumuz mutabakat gereği sadece üniversitedeki öğretim üyeleri ve çalışanların istifade edebileceği 100’er metrekare 115 adet hobi bahçesi yaptık, kura ile teslim ettik. Bedelini diğer hobi bahçeleri gibi Afyonkarahisar Belediyemize ödemek koşuluyla ilerleyen günlerde teslim törenini gerçekleştireceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi