AKÜ Geleneksel Bahar şenlikleri başladı
Bu yıl 20.si düzenlenen Afyon Kocatepe Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenlikleri törenle başladı.
Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından başlayan şenliğin açılış konuşmasını yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversite olarak yoğun bir akademik yılı tamamlamak üzere olduklarını belirterek, ''Hep birlikte çalıştık, ürettik. Şimdi de hep birlikte yorgunluğumuzu kısmen de olsa atmak için eğleneceğiz'' diye konuştu.
Rektör Solak, bahar şenliğinin, üniversite öğrenciliğinin sadece ders çalışmak, araştırma yapmak olmadığının en somut örneği olduğunu kaydederek, öğrencilere kaliteli eğitim verirken, aynı zamanda onların sanatsal, sosyal, kültürel ve sportif yönlerinin de güçlenmesini sağlamayı amaçladıklarını bildirdi. Şenlikte öğrencilerin üç gün süreyle yıl boyunca hazırladıkları gösterileri sergileyeceklerini belirten Solak, ''Şenliğimiz süresince hoşça vakit geçirmenizi diliyorum'' dedi.
Açılış törenine öğretim elemanları ve öğrencilerin yanı sıra Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Mühsürler ve Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık da katıldı.
Başkanlarla birlikte hazırlanan ve hazırlanmakta olan stantları gezen Rektör Solak ve beraberindekiler, öğrencilerin yıl içerisinde yaptıkları çalışmaları inceleyip öğrencilerden bilgiler aldılar.
Stant gezisini ardından Atatürk Kongre Merkezin önünde kurulan sahnede Ada Dans Kulübü tarafından halk oyunları ve dans gösterileri sergilendi. Yıl içerisinde okulda yapılan spor müsabakalarında birinci gelen takımlara da ödülleri sunuldu. Afyonkarahisar’ın kardeş şehri olan Almanya’nın Hamm kentinden gelen bir dans ekibini yapmış oldu break dans gösterisini ise izleyenler ayakta alkışladılar.
Editör: Haber Merkezi