AKÜ DOKTORA ÖĞRENCİSİ, İKİNCİLİK ÖDÜLÜ ALDI
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Coğrafya Anabilim Dalı doktora öğrencisi İlker Yiğit, 2012 yılı itibariyle Türkiye geneli yüksek lisans ve doktora öğrencileri arasında yapılan iki farklı yarışmada ikinciliğe layık görüldü.
Aynı zamanda Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan İlker Yiğit, Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından, Prof. Dr. Osman Turan anısına 14 Nisan 2012 tarihinde düzenlenen "Vatanlaşma Sürecinde Anadolu'da Nüfus Hareketleri" konulu makale yarışması kapsamında hazırladığı "Diyar-ı Rumdan Türkiye'ye: Bir Toprağın Vatanlaşma Süreci" başlıklı makale ile ikinci oldu.
Yiğit, ayrıca Ahi Evran Üniversitesi ve Atatürk Kültür Merkezi işbirliğiyle, Evran'ın 750. Ölüm Yıldönümü nedeniyle 21 Eylül 2012 tarihinde düzenlenen "Ahiliğe Genç Bakışlar Sempozyumu'nda da "Ahiliğe Farklı Bir Bakış: XVI. Yüzyıl Türkiye'sinde Ahi Adlı Yerleşmeler ve Zaviyeler" başlıklı bildirisiyle ikincilik elde etti.
Editör: Haber Merkezi