AKÜ'de veteriner hekimler mezun oldu

AKÜ'de veteriner hekimler mezun oldu  AKÜ'de veteriner hekimler mezun oldu  AKÜ'de veteriner hekimler mezun oldu
Genel mezuniyet töreni ile birlikte fakülte, meslek yüksek okulu ve yüksek okulların toplamda 58 mezuniyet töreninin gerçekleşeceği AKÜ'de ilk mezuniyet töreni Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Veteriner Fakültesi'nin bu yıl 15'inci dönem mezunlarını verdiği törende 64 öğrenci yemin ederek veteriner hekim oldu.
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hatice Çiçek, Veteriner Fakültesi'nin sahip olduğu öğretim elemanı kadrosu, eğitim binası, AKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, araştırma ve uygulama çiftliği, süt işleme ünitesi ve teşhis analiz laboratuarı ile çok yönlü bir fakülte hüviyetine kavuştuğunu söyledi.
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da Veteriner Fakültesi'nin 479 öğrencisi ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam ettiğini aktardı. Fakültenin veteriner yetiştirmenin yanı sıra bölgedeki hayvancılık potansiyelinin ivme kazanmasında da önemli roller üstlendiğini vurgulayan Rektör Solak, hayvan hastalıklarının teşhisi ve analizine yönelik olarak geçen yıl çalışma izni alan Veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarı'nın, Afyonkarahisar'la birlikte tüm bölgeye hizmet verdiğini kaydetti.
Rektör Solak, şöyle dedi:
"Afyonkarahisar için önemli bir hayvansal üretim konumundaki manda yetiştiriciliğinin de yeniden canlandırılması adına fakültemiz eğitim, araştırma ve uygulama çiftliği bünyesinde modern mandacılık ünitesi kurulmuştur. Bu proje ülkemiz kamu kuruluşlarında gerçekleştirilen ilk modern mandacılık tesisi konumundadır. Hayvan refahı koşullarına göre kurulan bu ünitede tamamen hijyenik şartlarda elde edilen manda sütü yine fakültemiz bünyesinde bulunan süt işleme tesisinde değerlendirilmekte ve pastörize süt, manda kaymağı ve manda yoğurdu gibi ürünler üretilebilmektedir."
 
Editör: Haber Merkezi