AKÜ Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı İlk Uzman Doktorunu Yetiştirdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı, ilk uzman doktorunu yetiştirdi.

AKÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı'nın 2006 yılında ilk asistanı olarak göreve başlayan ve eğitim sürecini başarıyla tamamlayan Op. Dr. Evrim Özkaca Boyacı, AKÜ'nün ilk çocuk cerrahi uzmanı oldu.

Op. Dr. Boyacı, yaptığı açıklamada, AKÜ’de uzmanlık eğitimi aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, eğitimi sırasında emeği geçen başta Prof. Dr. Salih Çetinkurşun, Doç. Dr. Didem Baskın Embleton, Doç. Dr. Adnan Narcı olmak üzere tüm hocalarına teşekkür etti.

Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Didem Baskın Embleton ise, çocuk cerrahisinin, 0-18 yaş grubu hastaların kalp, beyin ve kemik patolojileri hariç tüm cerrahi hastalıklarıyla ilgilendiğini, açık ve laparoskopik teknikle birçok ameliyatı gerçekleştirdiğini belirtti. Çocuk cerrahisi uzmanlık eğitiminin 5 yıllık zorlu bir süreç olduğunu, bu süreçte asistan doktorlara her türlü hastalıkla başa çıkabilecek yeterli teorik bilgi ve cerrahi tecrübenin kazandırıldığını ifade eden Doç. Dr. Embleton, Op. Dr. Evrim Özkaca Boyacı'yı tebrik etti.
Editör: Haber Merkezi