AKÜ AŞÇILIK ÖĞRENCİLERİ, 11 ÖDÜLLE DÖNDÜ
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, 2-4 Kasım 2012 tarihlerinde Alanya'da düzenlenen "2. Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması"ndan toplam 11 ödülle döndü.
Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) ile Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen "2. Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması"na 14 kategoride yaklaşık 700 usta ve öğrenci aşçı katıldı. Dünya Aşçılar Birliği kurallarının uygulandığı yarışma, Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) gözetiminde gerçekleştirildi.
AKÜ Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlileri Erkan Çelik ve Tansu Çelik başkanlığında yarışmaya hazırlanan Kocatepe Aşçılar Takımından Siğnem Aşkın Togay "Hijyen" kategorisinde altın madalya, "Tavuk Yemeği" kategorisinde gümüş madalya, Elif Hükümdar "Makarna" kategorisinde gümüş madalya, Ahmet Kandil, Mehmet Çetin ve Berkant Esüntimur "Üniversitelerarası Ekip" kategorisinde bronz madalya, Hümeysa Üy "Makarna" kategorisinde bronz madalya, Nuray Erkoç ve Kübra Albayrak "Tatlı Tabağı" kategorisinde, Nihat Emre Bakırel ve Görkem Ünal "Balık Yemeği" kategorisinde merit ödülü aldılar. Ayrıca Kocatepe Aşçılar Takımında yer alan İbrahim Geldim ve İbrahim Öz ise, yarışma süresince ekip içerisinde gösterdikleri performanstan dolayı jürinin takdirini kazandı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan AKÜ Aşçılık Programı Öğr. Grv. Erkan Çelik, bu tür yarışmaların öğrencilerin mesleki ve sosyal gelişiminde önemli bir yer tuttuğunu ve ayrıca usta aşçılarla tanışma fırsatını elde ettiklerini söyledi. Öğr. Grv. Çelik, öğrencilerin katıldıkları yarışmalarda, aşçılıkla ilgili yeni yöntem ve teknikler ile farklı lezzetler görme şansına sahip olduklarını belirterek, öğrencilerin bu şekilde gelecekle ilgili hedeflerini daha da yükselttiklerini ifade etti. Öğr. Grv. Çelik, AKÜ Aşçılık Programı öğrencilerinin katıldıkları yarışmalardan sürekli elde ettikleri başarılarının küçüksenmeyecek derecede önemli olduğunu ve yarışmalardaki bu başarıların kolay elde edilmediğinin de altını çizdi. Öğr. Grv. Çelik, ayrıca AKTAD Başkanı Nail Özden'in organizasyon süresince AKÜ ekibine göstermiş olduğu ilgi ve destekten dolayı teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi