AKÜ AŞÇILAR TAKIMININ BAŞARISI 
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerinden oluşan Kocatepe Aşçılar Takımı, Öğr. Grv. Tansu Çelik ve Öğr. Grv. Erkan Çelik kaptanlığında, İstanbul'da katıldıkları "11. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri" adlı uluslararası gastronomi festivalinde 1 kupa, 8 gümüş ve 2 bronz madalya aldılar.
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED), Dünya Aşçılar Birliği (WACS) desteğiyle, 5-10 Şubat 2013 tarihleri arasında TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlendi. Kocatepe Aşçılar Takımı, "11. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri"nde "Gençler Pratik Ekip", "Restoran Tatlı Tabağı", "Balık", "Makarna" ve "Ana Yemek" olmak üzere 5 kategoride yarıştı. Yarışmalarda başarı gösteren öğrenciler, kupa ve madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların da sahibi oldu.
"11. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri"ne katılan Kocatepe Aşçılar Takımı öğrencileri ve aldıkları ödüller şöyle: "Gençler Pratik Ekip" dalında yarışan Ahmet Kandil, Nihat Emre Bakırel, Siğnem Aşkın Togay, Sinem Pek gümüş madalya; "Balık" kategorisinde yarışan Kemal Can Yurttaş ve Özgür Ürkmez gümüş madalya, "Restoran Tatlı Tabağı" kategorisinde yarışan Berkant Esüntimur gümüş madalya, "Makarna" kategorisinde yarışan Özge Özcan gümüş madalya, Nihat Emre Bakırel bronz madalya; "Ana Yemek" kategorisinde ise, İbrahim Geldim bronz madalya almaya hak kazandı. Ayrıca "Gençler Pratik Ekip" dalında gümüş madalya kazanan öğrenciler, 42 ekip içerisinde üçüncülük kupası da alarak büyük bir başarı kazandılar. Yine Kocatepe Aşçılar Takımından Sefa Özdemir ise yarışma süresince göstermiş olduğu yoğun çabadan dolayı jürinin takdirini topladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan AKÜ Aşçılık Programı Öğr. Grv. Erkan Çelik, bu tür yarışmaların öğrencilerin mesleki ve sosyal gelişiminde önemli bir yer tuttuğunu ve ayrıca usta aşçılarla tanışma fırsatını elde ettiklerini söyledi. Öğr. Grv. Çelik, öğrencilerin katıldıkları yarışmalarda, aşçılıkla ilgili yeni yöntem ve teknikler ile farklı lezzetler görme şansına sahip olduklarını belirterek, öğrencilerin bu şekilde gelecekle ilgili hedeflerini daha da yükselttiklerini ifade etti. Ayrıca Kocatepe Aşçılar Takımının katıldıkları yarışmalardan sürekli elde ettikleri başarılarının küçümsenmeyecek derecede önemli olduğunu ve büyük özveriler sonucu elde edildiğinin de altını çizen Öğr. Grv. Çelik, başta AKÜ Rektörlüğü ve Afyon Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü olmak üzere, Ankara'dan Yayla Gıda'ya, Akşehir'den Başak Gıda'ya, Manisa Akhisar'dan Alhatoğlu Yağları'na ve Afyonkarahisar'dan Müstakbel Restoran'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak ve ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen festivalde jüri başkanlığını Dünya Aşçılar Birliği Başkanı Gissur Gudmundsson'un yaptığı yarışmada dünyaca ünlü bir çok gurme ve şef yer aldı. Dünyanın birçok ülkesinden bin 250 yabancı, 2 bin 250 yerli olmak üzere toplam 3 bin 500 yarışmacının katıldığı festivalde, bu yıl yurt dışından 40 kişilik jüri ve ülkemizden 60 kişilik Türk jüri grubu yer aldı.
Editör: Haber Merkezi