AKSAM’dan sanatseverlere unutulmaz konser

AKSAM TÜRK SANAT MÜZİĞİ TOPLULUĞU TARAFINDAN BİRBİRİNDEN SEÇKİN ESERLERİN SESLENDİRİLDİĞİ HAZÂN ŞARKILARI KONSERİMİZ, GÖNÜLLERE NAKŞEDİLEN NAĞMELERİ İLE SANATSEVERLERE EŞSİZ VE BÜYÜLEYİCİ BİR AKŞAM YAŞATTI.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı ve Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi (AKSAM) iş birliği ile AKSAM Türk Sanat Müziği Topluluğunun, Sanat Yönetmeni/Şef: Yunus Emre UĞUR yönetiminde TRT İstanbul Radyosu'nun nâdide seslerinden Melihat GÜLSES hanımefendinin konuk sanatçı olarak katıldığı "Hazân Şarkıları" temalı konser 18 Kasım Cuma akşamı AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sonbahar, hazân ve hüzün temalı şarkıların seslendirildiği konserimizi Afyonkarahisar Vali Vekili Uğur KOLSUZ, Vali Doç. Dr. Kübra Güran YİĞİTBAŞI’nın eşi Dr. B. Selim YİĞİTBAŞI, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz YALÇIN, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz KIRGEL, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet TANIR, Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan AKAR, İl Genel Meclisi Merkez MHP Üyesi Ahmet Zeki ERTÜRK, İscehisar Belediye Başkanı Ahmet ŞAHİN olmak üzere çok sayıda sanatsever izledi.

AKSAM Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından birbirinden seçkin eserlerin seslendirildiği Hazân Şarkıları konserimiz, gönüllere nakşedilen nağmeleri ile sanatseverlere eşsiz ve büyüleyici bir akşam yaşattı.

Aksam Genel Koordinatörü ve Türk Sanat Müziği Topluluğu Şefi Öğr. Gör. Yunus Emre UĞUR; “2013 yılından i’tibâren Afyonkarahisar’da birbirinden farklı tematik konulardan oluşturdukları konserlerle Afyonkarahisarlı sanatseverlerin karşısına çıktıklarını, bu yıl da birbirinden farklı alanlarda nitelikli çalışmaları Afyonkarahisarlı hemşerilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşayacağız. Kadrosunda hemen her yaştan 70’den fazla Türk Sanat Müziği sevdalısının olduğu bu topluluğun yıl içerisinde yaklaşık 3 konser planlıyoruz” şeklinde ifâde etti.

Konserin sonunda AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim ALİMOĞLU, TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Melihat GÜLSES’e resminin mermere işlendiği özel bir plaket ile çiçek takdim ederken, Afyonkarahisar Vali Vekili Uğur KOLSUZ Beyefendi AKSAM Türk Sanat Müziği Topluluğu Şefi Öğr. Gör. Yunus Emre UĞUR’ a teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi