AKSAM’dan,  Akü'nün Ağaçlandırılmasına Katkı
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar Fakültesi çevre ağaçlandırması çalışmaları, Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği'nin (AKSAM) katkılarıyla yapıldı.
Fakültelerin bulunduğu binalarının çevresinde yapılan çalışmalara Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu ve öğrenciler katıldı. Yaklaşık 300 fidanın toprakla buluştuğu çalışmada bir fidan da Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından dikildi.
Fidan dikiminin ardından bir açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu, öğrencilere hitaben, "Artık sizin de Dikili bir ağacınız oldu. Bu tür çalışmalarda yer alan ve bunlara destek veren herkese şehrimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.
AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu da kültür ve sanat alanında AKSAM çatısı altında yaptıkları çalışmaların yanında doğayı yeşillendirme görevlerinin de olduğunu söyledi. Bu tür çalışmalara desteklerinin her zaman süreceğini belirten Başkan Alimoğlu, çocuklarımıza bu sayede çevre bilinci aşıladıklarını da ifade eden Alimoğlu, "Üniversiteli öğrencileri diktikleri fidanların kendileri mezun olduktan sonra okullarında büyüyüp yetişecek olmasının ve yeni öğrencilerin gelip onların altında oturacaklarını düşünmeleri gerçekten güzel bir duygu" dedi.
Editör: Haber Merkezi